ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Merle 2019 - Οινοποιείο Δαλαμάρα
Οινοποιείο Δαλαμάρα

MERLE 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ

  Ελλάδα / Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ο Κωστής Δαλαμάρας, αφήνει για λίγο το Ξινόμαυρο και δημιουργεί ένα υπέρκομψο Merlot!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Αν σου αρέσουν τα ζουμερά, φρουτώδη, κόκκινα κρασιά από Merlot, τότε θα λατρέψεις το Merle, από το Οινοποιείο Δαλαμάρα! Ο Κωστής Δαλαμάρας, ο σπεσιαλίστας των ερυθρών κρασιών, αφήνει για λίγο το Ξινόμαυρο και δημιουργεί ένα υπέρκομψο και νόστιμο κόκκινο από Merlot.

Ο Κωστής Δαλαμάρας είναι η 6η γενιά του Οινοποιείου Δαλαμάρα, στη Νάουσα. Μετά τις σπουδές του στη Βουργουνδία, επέστρεψε στη βάση του και το 2011 ανέλαβε το οικογενειακό οινοποιείο. Εκτός από το Ξινόμαυρο και τη Νεγκόσκα, αποφάσισε να καταπιαστεί και με μια γαλλική ποικιλία, το Merlot. Το ψυχρό κλίμα και το υψόμετρο της Νάουσας βοηθάνε στη διατήρηση της οξύτητας και της φρεσκάδας του, ενώ παράλληλα θέτουν τη βάση για ένα Merlot που διαφέρει από το υπόλοιπα. Το φρούτο είναι κόκκινο, φρέσκο και τραγανό, ενώ οι τανίνες είναι ώριμες και κομψές. Επιπλέον, η ολιγόμηνη παραμονή σε παλιά δρύινα βαρέλια του χαρίζουν πολυπλοκότητα και παράλληλα διατηρούν αναλλοίωτο τον φρουτώδη χαρακτήρα του.

Το Merle από το Οινοποιείο Δαλαμάρα μπορεί να συνοδεύσει επάξια από πίτσα μέχρι ζουμερά steak!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Το Merle από την Οινοποιία Δαλαμάρα έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Εκφραστική μύτη, γεμάτη βύσσινα, κεράσια, φραγκοστάφυλα και δαμάσκηνα. Νότες βανίλιας, τσαγιού και μπαχαριού συμπληρώνουν το σύνολο. Στο στόμα είναι ζουμερό, με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μαλακές τανίνες. Τραγανά κεράσια, κράνα και φραγκοστάφυλα μπλέκονται με νότες βανίλιας, καραμέλας και τσαγιού γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Merle
Αρώματα Βύσσινο, κεράσι, φραγκοστάφυλο, δαμάσκηνο, νότες βανίλιας, τσάι, μπαχάρι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MERLE 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με pizza με prosciutto, spaghetti amatriciana, χοιρινό ψαρονέφρι με σάλτσα κόκκινου κρασιού ή ένα κουνέλι στιφάδο.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}