Γιατί το αγαπάμε;
Αν σου αρέσουν τα ζουμερά, φρουτώδη, κόκκινα κρασιά από Merlot, τότε θα λατρέψεις το Merle, από το Οινοποιείο Δαλαμάρα! Ο Κωστής Δαλαμάρας, ο σπεσιαλίστας των ερυθρών κρασιών, αφήνει για λίγο το Ξινόμαυρο και δημιουργεί ένα υπέρκομψο και νόστιμο κόκκινο από Merlot.
Ο Κωστής Δαλαμάρας είναι η 6η γενιά του Οινοποιείου Δαλαμάρα, στη Νάουσα. Μετά τις σπουδές του στη Βουργουνδία, επέστρεψε στη βάση του και το 2011 ανέλαβε το οικογενειακό οινοποιείο. Εκτός από το Ξινόμαυρο και τη Νεγκόσκα, αποφάσισε να καταπιαστεί και με μια γαλλική ποικιλία, το Merlot. Το ψυχρό κλίμα και το υψόμετρο της Νάουσας βοηθάνε στη διατήρηση της οξύτητας και της φρεσκάδας του, ενώ παράλληλα θέτουν τη βάση για ένα Merlot που διαφέρει από το υπόλοιπα. Το φρούτο είναι κόκκινο, φρέσκο και τραγανό, ενώ οι τανίνες είναι ώριμες και κομψές. Επιπλέον, η ολιγόμηνη παραμονή σε παλιά δρύινα βαρέλια του χαρίζουν πολυπλοκότητα και παράλληλα διατηρούν αναλλοίωτο τον φρουτώδη χαρακτήρα του.
Το Merle από το Οινοποιείο Δαλαμάρα μπορεί να συνοδεύσει επάξια από πίτσα μέχρι ζουμερά steak!
Δοκιμή
Το Merle από την Οινοποιία Δαλαμάρα έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Εκφραστική μύτη, γεμάτη βύσσινα, κεράσια, φραγκοστάφυλα και δαμάσκηνα. Νότες βανίλιας, τσαγιού και μπαχαριού συμπληρώνουν το σύνολο. Στο στόμα είναι ζουμερό, με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μαλακές τανίνες. Τραγανά κεράσια, κράνα και φραγκοστάφυλα μπλέκονται με νότες βανίλιας, καραμέλας και τσαγιού γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.