ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
10 + 2 Merlot 2017 - Κτήμα Μπουγιούρη
Κτήμα Μπουγιούρη

10 + 2 MERLOT 2017 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ

  Ελλάδα / Αττική
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το αγαπημένο σου κόκκινο επέστρεψε!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Για εμάς ήταν εκείνο το κρασί που επιβεβαίωσε την πίστη μας στη δουλειά των μικρών παραγωγών. Ήταν αυτό που σε μεγάλο βαθμό δικαίωσε την επιμονή μας στην αναζήτησή για το επόμενο αγαπημένο μας κρασί. Και δεν το αγαπήσαμε μόνο εμείς. Είναι το κρασί που αγάπησες και εσύ όσο κανένα άλλο, αυτό που έβαλες στο καθημερινό τραπέζι, στη γιορτή, στην επίσκεψη, παντού…

Η σοδειά του 2016 εξαντλήθηκε. Μόλις κυκλοφόρησε το Merlot 2017 του Κτήματος Μπουγιούρη, και είναι υπέροχο!

Τι έχει καταφέρει έως τώρα; Έχει επαναπροσδιορίσει τη σχέση ποιότητας και τιμής. Έχει ξετρελάνει κόσμο σε όποια δοκιμή έχει συμμετάσχει. Έχει κατακτήσει τις καρδιές όλων των φίλων του botilia.gr και είναι πρώτο στις προτιμήσεις σου.

Τι χρειάστηκε; Μια γαλλική ποικιλία, μερικά στρέμματα εξαιρετικά μελετημένου αμπελώνα, λίγα γαλλικά βαρέλια και 3 αδέρφια με πάθος και γνώση για αυτό που κάνουν.

 Σωστό φρούτο, προσοχή σε όλα τα στάδια, από την αμπελουργία έως την τελική εμφιάλωση, έδωσαν ένα κρασί που δύσκολα δεν θα μπει στα αγαπημένα σου. Οι 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια συντέλεσαν στον τομέα της φινέτσας και της πολυπλοκότητας, χαρίζοντάς του αξιοζήλευτο μπορντωλέζικο χαρακτήρα.

Το Merlot του Κτήματος Μπουγιούρη είναι το απόλυτο value for money ελληνικό κόκκινο κρασί και το αγαπημένο των φίλων του botilia.gr.

Και επέστρεψε.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες στο ποτήρι.

Πλούσια μύτη, με αποκαλυπτικά αρώματα ώριμης φράουλας και βατόμουρου που δένουν άψογα με το όμορφα ενσωματωμένο βαρέλι που εκφράζεται με γλυκά μπαχαρικά, κυρίως βανίλια, κανέλα και πάπρικα. Αίσθηση σοκολάτας, ξηροί καρποί, καπνός, δέρμα και νύξεις μελανιού ολοκληρώνουν το εκρηκτικό και πολύπλοκο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα βελούδινο, με πλούσιο σώμα και έντονα φρουτένια και πολύπλοκη γεύση. Όμορφα δουλεμένες στρογγυλές τανίνες σε απόλυτη ισορροπία με την αισθητή οξύτητα που δροσίζει το στόμα. Η γλυκύτητα της αλκοόλης βοηθά την έκφραση του φρούτου στο στόμα με την ευχάριστα πικάντικη αίσθηση να παραμένει για ώρα στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Merlot
Αρώματα ώριμη φράουλα, βατόμουρο, βανίλια, κανέλα, πάπρικα, σοκολάτα, καπνός, δέρμα, μελάνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

10 + 2 MERLOT 2017 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κοκκινιστό μοσχαράκι, μοσχαράκι bourguignon, κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα, κόκκορα κρασάτο.

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}