Το Merlot Κτήμα Εύχαρις είναι ένα πλούσιο κόκκινο κρασί της κλασικής γαλλικής σχολής. Έχει φρούτο, βαρέλι, μπαχάρια και γήινο χαρακτήρα που εντυπωσιάζει από την πρώτη γουλιά. Ναι, δεν είναι ένα κρασί που πίνεται σκέτο, αντιθέτως ζητά πολύπλοκα πιάτα κρεατικών για να απογειωθεί.
Το 1988 η Εύα και ο Χάρης (σκέψου Εύ-χαρις) αποφάσισαν να φτιάξουν το οινοποιείο τους σε μια περιοχή μάλλον ασυνήθιστη, στα Γεράνεια Όρη, λίγο έξω από τα Μέγαρα. Αν το ψάξεις παραπάνω θα ανακαλύψεις ότι στην περιοχή καλλιεργούσαν αμπέλια από το 1000 π. Χ. και πως ο Μεγαρέας, από τον οποίο πήρε η περιοχή το όνομα της, ήταν γιος της Οινόης, που το όνομά της τη συνδέει άρρηκτα με το κρασί.
Όντας και οι δυο γνώστες του αντικειμένου, διάλεξαν την περιοχή για την ιστορία αλλά και το terroir της καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θάλασσες (Κορινθιακός, Σαρωνικός), με τα επίπεδα υγρασίας, δροσιάς και ζέστης να είναι ιδανικά! Είναι τόσο παθιασμένοι με τη δουλειά τους που θεωρούν τα αμπέλια παιδιά τους και τα φροντίζουν με τόσο μεγάλη προσήλωση και αγάπη που η βιολογική καλλιέργεια ήταν σχεδόν μονόδρομος.
Το αγαπημένο τους Merlot καλλιεργείται στον ιδιόκτητο αμπελώνα του Κτήματος Εύχαρις, σε υψόμετρο 400 μέτρων. Ο τρύγος εννοείται πως γίνεται με το χέρι και μετά από προσεκτική διαλογή, ακολουθεί εκχύλιση 15 ημερών, σε ειδικού τύπου ανοικτές δεξαμενές. Ο πολύτιμος χυμός ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και όταν είναι έτοιμο για εμφιάλωση, το Merlot του Κτήματος Εύχαρις έχει πολυπλοκότητα και σχεδόν μεταξένιες τανίνες.
Δοκίμασε το τώρα!