ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Merlot 2017 - Κτήμα Εύχαρις
Κτήμα Εύχαρις

MERLOT 2017 - ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ

  Ελλάδα / Αττική
€17,80
€12,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αγαπημένη γαλλική ποικιλία με 6 γράμματα

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Merlot Κτήμα Εύχαρις είναι ένα πλούσιο κόκκινο κρασί της κλασικής γαλλικής σχολής. Έχει φρούτο, βαρέλι, μπαχάρια και γήινο χαρακτήρα που εντυπωσιάζει από την πρώτη γουλιά. Ναι, δεν είναι ένα κρασί που πίνεται σκέτο, αντιθέτως ζητά πολύπλοκα πιάτα κρεατικών για να απογειωθεί.

Το 1988 η Εύα και ο Χάρης (σκέψου Εύ-χαρις) αποφάσισαν να φτιάξουν το οινοποιείο τους σε μια περιοχή μάλλον ασυνήθιστη, στα Γεράνεια Όρη, λίγο έξω από τα Μέγαρα. Αν το ψάξεις παραπάνω θα ανακαλύψεις ότι στην περιοχή καλλιεργούσαν αμπέλια από το 1000 π. Χ. και πως ο Μεγαρέας, από τον οποίο πήρε η περιοχή το όνομα της, ήταν γιος της Οινόης, που το όνομά της τη συνδέει άρρηκτα με το κρασί.

Όντας και οι δυο γνώστες του αντικειμένου, διάλεξαν την περιοχή για την ιστορία αλλά και το terroir της καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θάλασσες (Κορινθιακός, Σαρωνικός), με τα επίπεδα υγρασίας, δροσιάς και ζέστης να είναι ιδανικά! Είναι τόσο παθιασμένοι με τη δουλειά τους που θεωρούν τα αμπέλια παιδιά τους και τα φροντίζουν με τόσο μεγάλη προσήλωση και αγάπη που η βιολογική καλλιέργεια ήταν σχεδόν μονόδρομος.

Το αγαπημένο τους Merlot καλλιεργείται στον ιδιόκτητο αμπελώνα του Κτήματος Εύχαρις, σε υψόμετρο 400 μέτρων. Ο τρύγος εννοείται πως γίνεται με το χέρι και μετά από προσεκτική διαλογή, ακολουθεί εκχύλιση 15 ημερών, σε ειδικού τύπου ανοικτές δεξαμενές. Ο πολύτιμος χυμός ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και όταν είναι έτοιμο για εμφιάλωση, το Merlot του Κτήματος Εύχαρις έχει πολυπλοκότητα και σχεδόν μεταξένιες τανίνες.

Δοκίμασε το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Merlot Κτήμα Εύχαρις έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και μύτη μέτριας (+) αρωματικής έντασης με νότες μαρμελάδας κεράσι, κράνου, αποξηραμένου δαμάσκηνου και βανίλιας σε πρώτο φόντο. Κέδρος, σοκολάτα γάλακτος, μέλι και καπνός ακολουθούν προσδίδοντας πολυπλοκότητα στο σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, καλοδομημένες τανίνες και μέτρια (+) οξύτητα. Πλούσια αρώματα σοκολάτας, κερασιού, σύκου και βατόμουρου ξεδιπλώνονται με την πρώτη γουλιά. Κακάο, βανίλια, κανέλα, δρυς και καπνός ενθουσιάζουν σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Γεράνεια Όρη, Ελλάδα
Ποικιλία Merlot
Αρώματα μαρμελάδα κεράσι, κράνο, αποξηραμένο δαμάσκηνο, βανίλια, κέδρος, σοκολάτα γάλακτος, μέλι, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MERLOT 2017 - ΚΤΗΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, αρνάκι γιουβέτσι, μοσχαράκι τας κεμπάπ 

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}