ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Merlot Limited Edtition 2019 - Κτήμα Μπουγιούρη
Κτήμα Μπουγιούρη

MERLOT LIMITED EDTITION 2019 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ

  Ελλάδα / Αττική
€19,40
€16,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κόκκινο κρασί που θα θυμάσαι για καιρό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Merlot Limited 2019 του Κτήματος Μπουγιούρη είναι η απόδειξη πως τα εντυπωσιακά κρασιά δεν χρειάζεται να είναι πολύ ακριβά!

Ο Δημήτρης και ο Γιάννης Μπουγιούρης μας έχουν συνηθίσει σε εκπληκτικά value for money κρασιά. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτό. Εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, όπως το λέει και το όνομά του, προέρχεται από ένα μόνο μικρό αμπελοτόπι με τα παλαιότερα κλήματα Merlot του κτήματος, και με πολύ μικρή στρεμματική απόδοση. Μετά από πολύ προσεκτική συγκομιδή και αυστηρή διαλογή, πήραν εξαιρετικά συμπυκνωμένο χυμό τον οποίο διαχειρίστηκαν υποδειγματικά. Το Merlot Limited 2019 Μπουγιούρη πέρασε 12 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια για να στρογγυλέψει λίγο περισσότερο τον έτοιμο ισορροπημένο χαρακτήρα του.

Αν είχες δοκιμάσει την προηγούμενη Limited έκδοση του Merlot τους πριν από αρκετά χρόνια, ίσως να θυμάσαι ότι είχε γίνει απ' τα αγαπημένα σου και είχε εξαφανιστεί σε λεπτά. Τώρα με ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά, αυτό είναι ένα κόκκινο κρασί που θα θυμάσαι για καιρό.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Merlot Limited Μπουγιούρη έχει έντονο κόκκινο χρώμα με διακριτικές κεραμιδί ανταύγειες στο ποτήρι. Η πολυπλοκότητα της μύτης θα σε ενθουσιάσει για την ηλικία του. Αρώματα μούρου και βύσσινου κυριαρχούν αρχικά και συνοδεύονται από μπαχαρένιας χροιάς αρώματα γλυκόριζας και σοκολάτας.

Μέτριο σώμα στο στόμα με ζωηρή οξύτητα που ισορροπείται από δίνει ένταση στο κόκκινο φρούτο. Οι βελούδινες τανίνες δένουν ωραία το σύνολο και η σοκολατένια επίγευση κρατά για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Merlot
Αρώματα Μούρο, βύσσινο, γλυκόριζα, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MERLOT LIMITED EDTITION 2019 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κοκκινιστό μοσχαράκι, λαζάνια με κιμά στον φούρνο

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}