Το 1988 η Εύα και ο Χάρης (σκέψου Εύ-χαρις) αποφάσισαν να φτιάξουν το οινοποιείο τους σε μια περιοχή μάλλον ασυνήθιστη. Στα Γεράνεια Όρη, λίγο έξω από τα Μέγαρα. Αν το ψάξεις παραπάνω θα ανακαλύψεις ότι στην περιοχή καλλιεργούσαν αμπέλια από το 1000 π. Χ. και ο Μεγαρέας, από τον οποίο πήρε η περιοχή το όνομα της ήταν γιος της Οινόης, που το όνομά της τη συνδέει άρρηκτα με το κρασί.
Όντας και οι δυο γνώστες του αντικειμένου, διάλεξαν την περιοχή για την ιστορία αλλά και το terroir της καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε δύο θάλασσες (Κορινθιακός, Σαρωνικός), με τα επίπεδα υγρασίας, δροσιάς και ζέστης να είναι ιδανικά! Είναι τόσο παθιασμένοι με τη δουλειά τους που θεωρούν τα αμπέλια παιδιά τους και τα φροντίζουν με τόσο μεγάλη προσήλωση και αγάπη που η βιολογική καλλιέργεια ήταν σχεδόν μονόδρομος.
Το αγαπημένο τους Merlot καλλιεργείται στον ιδιόκτητο αμπελώνα του Κτήματος Εύχαρις, σε υψόμετρο 400 μέτρων. Ο τρύγος εννοείται πως γίνεται με το χέρι και μετά από πολλαπλά επίπεδα προσεκτικής διαλογής, ακολουθεί εκχύλιση 15 ημερών σε ειδικού τύπου ανοικτές δεξαμενές. Ο πολύτιμος χυμός μπαίνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και όταν επιτέλους βγει, το Merlot 2012 του Κτήματος Εύχαρις έχει πολυπλοκότητα, σχεδόν μεταξένιες τανίνες, φινέτσα και για πλάκα 10 χρόνια ζωής σε καλές συνθήκες. Διάλεξε εσύ πότε θα το απολαύσεις.
Η πρόταση μας είναι ένα για τώρα και ένα για το 2021! Χα, βάζεις στοίχημα ότι θα τα ανοίξεις την ίδια μέρα;