ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μεθ' Υμών "L" 2023 - Οινοποιείο Ντούγκος
Οινοποιείο Ντούγκος

ΜΕΘ' ΥΜΩΝ "L" 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΓΚΟΣ

  Ελλάδα / Λάρισα
€22,60
€19,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η ποικιλία που θα σε απασχολήσει στο μέλλον!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι αρκετοί εκείνοι που πιστεύουν με σιγουριά πως η Λημνιώνα είναι η ποικιλία που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον, αλλά η Μεθ’ Υμών Λημνιώνα του Οινοποιείου Ντούγκος έρχεται για να το αποδείξει ακόμα και σε όσους το αμφισβητούν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δοκιμάσεις αυτό το κρασί και να μην αναφωνήσεις «μα καλά τι κρασάρες κάνει αυτή η Λημνιώνα!»

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Η Λημνιώνα μπορεί να είναι μια απίθανα κομψή και πολυδύναμη ποικιλία αλλά για το μεγαλειώδες αποτέλεσμα ευθύνεται κι ο Θάνος Ντούγκος. Ο Θάνος και η αδερφή του η Λούζια έχουν φτιάξει ένα όμορφο οινοποιείο στους πρόποδες του Ολύμπου και εκεί πειραματίζονται με ελληνικές αλλά και ξένες ποικιλίες. Η Λημνιώνα είναι το σχετικά καινούργιο καμάρι τους. Η μακρά εκχύλιση δίνει χρώμα, σώμα και δομή στο κρασί και η 6μηνη ωρίμαση σε μεγάλα αμερικάνικα βαρέλια δίνει πικάντικο και ελαφρώς καπνιστό χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα εκπλήσσει ευχάριστα με τη βελούδινη υφή του και τα πολύπλοκα αρώματά του.

Η Μεθ’ Υμών Λημνιώνα του Οινοποιείου Ντούγκος μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα σε πολλά πιάτα αλλά εμείς προτείνουμε να τη δοκιμάσεις με burger! Απλά δεν υπάρχει…!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστικά αρώματα βύσσινου, κερασιού, φράουλας, βατόμουρου, καπνού, σοκολάτας, καραμέλας, βανίλιας, κέδρου και βοτάνων.

Σαρκώδες στόμα με μέτριο προς γεμάτο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Λάρισα
Ποικιλία Λημνιώνα
Αρώματα βύσσινο, κεράσι, φράουλα, βατόμουρο, καπνός, σοκολάτα, καραμέλα, βανίλια, κέδρος, βότανα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΜΕΘ' ΥΜΩΝ "L" 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΓΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με ψαρονέφρι με σάλτσα μανιταριών, βουβαλίσια κεμπαπάκια, γιουβέτσι κοτόπουλο

Κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι

Για τα κεφτεδάκια 
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας
 μυρωδικά 
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
200 ml. χυμό ντομάτας
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με το γάλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε στον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί, στυμμένο καλά.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με το ταλαγάνι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}