Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μεθυμναίος Ερυθρός 2015
91
Μεθυμναίος

ΜΕΘΥΜΝΑΙΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2015

  Ελλάδα / Λέσβος
€14,60
13.00
€13,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Από αυτά που κάθε ψαγμένος οινόφιλος πρέπει να ξέρει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Από τον κρατήρα του ηφαιστείου...

Μια από τις πιο σπάνιες Ελληνικές ποικιλίες καλλιεργείται στο πιο ιδιαίτερο ίσως terroir της Ελλάδας. Πόσο ιδιαίτερο; Σκέψου ότι το άγνωστο και εξαιρετικά σπάνιο Χυδηριώτικο καλλιεργείται αποκλειστικά στην καρδιά του κρατήρα του ηφαιστείου που προκάλεσε το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ο Μεθυμναίος Ερυθρός που παράγεται από τον συνδυασμό τους, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα ξεχωριστό κόκκινο κρασί και σίγουρα ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να ξέρεις.

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 η οικογένεια Λάμπρου ανακάλυψε τις τελευταίες εναπομείνασες ρίζες της αρχαίας ποικιλίας της Λέσβου, λίγο έξω από το ξεχασμένο χωριό Χύδηρα. Από τότε ο Γιάννης Λάμπρου βάλθηκε να αιχμαλωτίσει σε κάθε φιάλη του την προσωπικότητα της ιδιαίτερης και σπάνιας ποικιλίας του Χυδηριώτικου. Ακολουθώντας απόλυτα βιολογικές μεθόδους, από την καλλιέργεια έως και την ολοκλήρωση της οινοποιητικής δραστηριότητας, επιτρέπει στην ποικιλία να εκφραστεί, ενώ το ελαφρύ, προσεκτικό άγγιγμα του βαρελιού για 4 μήνες, προσθέτει το βάθος και την πολυπλοκότητα που της έλειπε.

Αν το αφήσεις να αναπνεύσει για ένα μισάωρο πριν το απολαύσεις, σίγουρα δεν θα το μετανοιώσεις…

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΛΙΓΟ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι ανοιχτό ρουμπινί με γκρενά ανταύγειες.

Μύτη μέτριας αρωματικής έντασης με νότες φράουλας, κανέλας, βανίλιας και μοσχοκάρυδου να κυριαρχούν. Έπειτα από λίγο πιπέρι, ρίγανη, μαντζουράνα, σάλτσα τομάτας, τσάι και βρεγμένα φύλλα κάνουν την εμφάνιση τους.

Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με μέτρια (+) οξύτητα και αρωματική ένταση, ενώ οι τανίνες είναι φίνες και καλοδουλεμένες. Έντονα πικάντικο, με το μαύρο πιπέρι και την κανέλα να κυριαρχούν. Κεράσι, φράουλα, μοσχοκάρυδο, βανίλια, μπαχάρι , λιβάνι και νύξεις δρυός συμπληρώνουν το ιδιαίτερο αρωματικό συνολο. Στο τελείωμα, η καλής διάρκειας επίγευση αφήνει αίσθηση φρούτων και ξύλου στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Λέσβος
Ποικιλία Χυδηριώτικο
Αρώματα φράουλα, κανέλα, βανίλια, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, ρίγανη, μαντζουράνα, σάλτσα τομάτας, τσάι, βρεγμένα φύλλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΕΘΥΜΝΑΙΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2015

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα μοσχαράκι κοκκινιστό, πίτσα με προσούτο, κρεατικά στη σχάρα ή ζυμαρικά με κιμά.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}