ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rosso 2019 - Miani
€102,30
€89,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα πιο περιζήτητα κρασιά του Friuli!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το όνομα του είναι Miani Rosso 2019 και πίσω του κρύβεται ο Enzo Pontoni, ένας από τους πιο τελειομανείς και μυστικοπαθείς οινοποιούς της Ιταλίας. Το ιδιαίτερο χαρμάνι του από Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot και Refosco και φυσικά το “τέλειο” χέρι του Enzo το καθιστούν το δεύτερο πιο περιζήτητο κρασί της περιοχής (και το πρώτο πάλι δικό του είναι) σύμφωνα με το Wine Searcher.

Ο Pontoni δεν ακολουθεί τάσεις· δημιουργεί δικούς του κανόνες. Η φιλοσοφία του είναι αφοπλιστικά απλή: η ποιότητα δεν διαπραγματεύεται. Για εκείνον, κάθε φιάλη είναι έργο τέχνης, αποτέλεσμα υπομονής, σχολαστικής φροντίδας και σεβασμού στη γη. Το οινοποιείο του ιδρύθηκε το 1985 και είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις εξαιρετικά χαμηλές αλλά κορυφαίας ποιότητας αποδόσεις του, από τις οποίες παράγει λιγότερες από 700 φιάλες κρασιού ετησίως και κάθε μια αποπνέει την ουσία του Friuli.

Το 2019 ήταν μια χρονιά-σταθμός. Ο Pontoni πήρε μια απόφαση που αιφνιδίασε τους συλλέκτες: δεν εμφιάλωσε καμία μονοποικιλιακή ετικέτα Merlot. Όλη η κορυφαία πρώτη ύλη συγκεντρώθηκε στο Miani Rossο 2019, δημιουργώντας ένα κρασί που ήδη θεωρείται θρύλος. Το χαρμάνι από Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot και Refosco λοιπόν παλαιώνει για 24 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και 5 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά πυκνό και πλούσιο, με ρωμαλέες ταννίνες που του δίνουν το εισιτήριο του χρόνου για την επόμενη δεκαετία.

Οι φιάλες είναι όπως καταλαβαίνεις ελάχιστες οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, το Miani Rosso 2019 έχει βαθύ, λαμπερό ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη ξεδιπλώνονται αρώματα μαύρου κερασιού, ώριμου δαμάσκηνου και βατόμουρου, πλαισιωμένα από νότες βανίλιας, πιπεριού, γαρύφαλλου, δέρματος, καπνού και κανέλας.

 Στο στόμα είναι πλούσιο και βελούδινο, με ισορροπημένη οξύτητα και πλούσια ταννική δομή που υπόσχεται μακροχρόνια παλαίωση. Τα ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα είναι βουτηγμένα σε μπαχάρια, κακάο και αποξηραμένα βότανα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Friuli, Ιταλία
Ποικιλία Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Refosco
Αρώματα μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, βατόμουρο, βανίλια, πιπέρι, γαρύφαλλο, δέρμα, καπνός, κανέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROSSO 2019 - MIANI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ραγού αγριογούρουνο, κρασάτο οσομπούκο με μανιτάρια και σιτεμένες βοδινές σπαλομπριζόλες.

Ριγγατόνι με ντομάτα, πανσέτα και κατσικίσιο τυρί

  • 4 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κιλό ριγκατόνι
  • Φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. 

Τεμαχίστε τις ντομάτες κατά μήκος σε φέτες και απλώστε τις σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι (κατά βούληση) και απλώστε την ψιλοκομμένη πανσέτα σε όλη την έκταση του ταψιού.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κατσικίσιου τυριού πάνω σε κάθε ντομάτα και δυναμώστε τη φωτιά στους 250ο C. Ψήστε για περίπου 10 ακόμη λεπτά έως ότου η πανσέτα γίνει τραγανή και το τυρί πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (aldente) και στραγγίστε τα καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε λίγο λάδι και ανακατέψτε τα ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις μισές ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα πάνω από τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα ριγκατόνι έως ότου οι ντομάτες διαλυθούν και αναμιχθούν με το σύνολο.

Όταν σερβίρετε προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα στο πλάι κάθε πιάτου. Πασπαλιστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο η κρεμώδης υφή του κατσικίσιου τυριού όσο και η λιπαρή και έντονη πανσέτα χρειάζονται ένα κόκκινο κρασί με αρκετή οξύτητα για να σπάσει τη λιπαρότητα του πιάτου. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα Ξινόμαυρο Νάουσας ή ένα χαρμάνι Syrah.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}