Η γνωστή φράση από το ναό του Απόλλωνα στο μαντείο των Δελφών «Μηδέν Άγαν» σημαίνει «τίποτα σε υπερβολή» και αποτελούσε μια από τις βασικές αρχές του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος αλλά και έμπνευση του Αντώνη Παπαντώνη.
Η σχέση του με τα αμπέλια αρχίζει το 1979 με την απόκτηση έναν αμπελώνα λίγο έξω από το χωριό Μαλανδρένι της Αργολίδας. Μετά από σπουδές οικονομικών και εργασιακή εμπειρία σε σημαντικές θέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνειδητοποίησε η πολύβουη ζωή της Αθήνας και το επάγγελμα του οικονομολόγου δεν ήταν γι αυτόν. Το 1992 αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του και να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη, το κρασί. Ίδρυσε μαζί με την αδερφή του Κάλλη, την Οινοποιεία Παπαντώνη και ως γνήσιος οπαδός της εξειδίκευσης, αποφάσισε να παράξει μόνο ένα κόκκινο κρασί, το καλύτερο που μπορούσε από Αγιωργίτικο. Και όταν λέει το καλύτερο, το εννοεί.
Η δωδεκάμηνη παραμονή σε πρώτης και δεύτερης χρήσης γαλλικά δρύινα βαρέλια ξυλείας από το δάσος Allier, δίνει στο Αγιωργίτικο το απαλό χάδι του ξύλου που του αξίζει, χαρίζοντάς του βελούδινη υφή και ζηλευτή πολυπλοκότητα. Μην περιμένεις εκρηκτικές μύτες, γεμάτο φιοριτούρες στόμα και δραματικά τελειώματα. Η απόλυτη ισορροπία. Τίποτα σε υπερβολή.
Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, μάλλον θα πρέπει να το κάνεις...