ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μηδέν Άγαν 2014 - Οινοποιία Παπαντώνη
-

ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ

  Αργολίδα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Όταν δεν χρειάζονται υπερβολές!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η γνωστή φράση από το ναό του Απόλλωνα στο μαντείο των Δελφών «Μηδέν Άγαν» σημαίνει «τίποτα σε υπερβολή» και αποτελούσε μια από τις βασικές αρχές του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος αλλά και έμπνευση του Αντώνη Παπαντώνη.

Η σχέση του με τα αμπέλια αρχίζει το 1979 με την απόκτηση έναν αμπελώνα λίγο έξω από το χωριό Μαλανδρένι της Αργολίδας. Μετά από σπουδές οικονομικών και εργασιακή εμπειρία σε σημαντικές θέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνειδητοποίησε η πολύβουη ζωή της Αθήνας και το επάγγελμα του οικονομολόγου δεν ήταν γι αυτόν. Το 1992 αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του και να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη, το κρασί. Ίδρυσε μαζί με την αδερφή του Κάλλη, την Οινοποιεία Παπαντώνη και ως γνήσιος οπαδός της εξειδίκευσης, αποφάσισε να παράξει μόνο ένα κόκκινο κρασί, το καλύτερο που μπορούσε από Αγιωργίτικο. Και όταν λέει το καλύτερο, το εννοεί.

Η δωδεκάμηνη παραμονή σε πρώτης και δεύτερης χρήσης γαλλικά δρύινα βαρέλια ξυλείας από το δάσος Allier, δίνει στο Αγιωργίτικο το απαλό χάδι του ξύλου που του αξίζει, χαρίζοντάς του βελούδινη υφή και ζηλευτή πολυπλοκότητα. Μην περιμένεις εκρηκτικές μύτες, γεμάτο φιοριτούρες στόμα και δραματικά τελειώματα. Η απόλυτη ισορροπία. Τίποτα σε υπερβολή.

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, μάλλον θα πρέπει να το κάνεις...

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Πορφυρό χρώμα στο ποτήρι.

Φινετσάτη μύτη με το κεράσι και το βύσσινο να κάνουν αρχικά την εμφάνισή τους, ακολουθούμενα από γαρύφαλλο, κανέλα και κόκκινο πιπέρι. Κέδρος, καραμέλα γάλακτος και νύξεις βανίλιας ολοκληρώνουν το όμορφα δεμένο μπουκέτο.

Στο στόμα μέτριου όγκου σώμα, το ίδιο φινετσάτο, με καλοβαλμένες μέτριας έντασης τανίνες και απόλυτα ισορροπημένη οξύτητα που δεν θα μπορούσε να δέσει καλύτερα με το σύνολο. Καραμέλα γάλακτος, κεράσι και γλυκά μπαχάρια συνοδεύονται από ξύλο με νύξεις καπνού. Το καλής διάρκειας τελείωμα αφήνει πικάντικη αίσθηση στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Προέλευση Αργολίδα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα κεράσι, βύσσινο, γαρύφαλλο, κανέλα, κόκκινο πιπέρι, κέδρος, καραμέλα γάλακτος, βανίλια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μαγειρευτά κρέατα με κόκκινες σάλτσες, ψητά κρεατικά στα κάρβουνα και μέτριας παλαίωσης τυριά

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}