Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μικρή Ευγενική 2016 - Οινοποιείο Ευφροσύνη
90
Οινοποιείο Ευφροσύνη

ΜΙΚΡΗ ΕΥΓΕΝΙΚΗ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

  Ελλάδα / Ηράκλειο
€11,76
10.40
€10,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Η απόλυτη ανοιξιάτικη πρόταση

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Μια από τα σπάνια Λιάτικα

Αυτή η μικρή κυρία μόλις έκανε απόβαση στα ποτήρια μας και ναι, είναι ακριβώς αυτό που λέει. Παιχνιδιάρικη διάθεση, αφοπλιστική νεότητα και μοναδικοί τρόποι κάνουν τη Μικρή Ευγενική του Οινοποιείου Ευφροσύνη ένα από τα καλύτερα κρασιά για να υποδεχτείς αυτή την Άνοιξη.

Το Λιάτικο είναι μια ιδιαίτερη ποικιλία. Αν δεν την ξέρεις, θα σου πούμε ότι Λιάτικο σημαίνει Ιουλιάτικο και αυτό γιατί ωριμάζει τέλος Ιουλίου. Σπάνια οινοποιείται μόνη της γιατί είναι πολύ απαιτητική και απαιτεί ειδική μαεστρία. Γνωστή για τα γλυκά κρασιά που παράγονται από αυτή, τη συναντάμε ξηρή σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις. Αν όμως κάποιος το τολμήσει και τα καταφέρει, τον ανταμείβει με κρασιά με φίνες τανίνες και ώριμο φρούτο που εντυπωσιάζει.

Η Μικρή Ευγενική 2016 του Οινοποιείου Ευφροσύνη είναι ένα από αυτά τα σπάνια μονοποικιλιακά Λιάτικα. Η δύστροπη ποικιλία καλλιεργείται στην Κερασιά του νομού Ηρακλείου σε τόπο που δείχνει ιδανικός, αφού τα μινωικά πατητήρια λαξευμένα στο βράχο δίνουν τις καλύτερες ενδείξεις για τη σχέση της περιοχής με το κρασί.  

Η προσέγγιση είναι τελείως αφαιρετική. Δεν έχει δει βαρέλι ούτε απ’ έξω. Σκοπός της οικογένειας Κοσμαδάκη ήταν να αφήσουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ποικιλίας να λάμψει και αυτός το έκανε με τον καλύτερο τρόπο. Στη δοκιμή που έγινε στα γραφεία μας, σύσσωμη η ομάδα του botilia.gr ενθουσιάστηκε!

Πάντως αν περιμένεις κάτι απλό και αδιάφορο, ετοιμάσου για μεγάλες εκπλήξεις. Η Μικρή Ευγενική του Οινοποιείου Ευφροσύνη, έχει εντυπωσιακή δομή και πολυπλοκότητα. Κι ας είναι μικρή.

Αυτά.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγειες στο ποτήρι.

Φινετσάτη μύτη με πολύ ωραίο άρωμα μαρμελάδας φράουλας, ώριμου κόκκινου κερασιού αλλά και βοτανικές νότες δάφνης και ευκάλυπτου. Την αρωματική παλέτα συμπληρώνουν αρώματα δέρματος, μαύρου πιπεριού και καπνού δίνοντας πολύπλοκο χαρακτήρα στο κρασί.

Στο στόμα είναι πολύ πληθωρικό, με αισθητή οξύτητα και μαλακές, βελούδινες τανίνες. Τα αρώματα  ακολουθούν αυτά της μύτης με τη φράουλα, το κεράσι και το φραμπουάζ  να μπερδεύονται με κακάο, καφέ, κανέλα και μοσχοκάρυδο, καταλήγοντας σε μια νόστιμη και επίμονη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Λιάτικο
Αρώματα μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, δάφνη, ευκάλυπτος, δέρμα, μαύρο πιπέρι, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΙΚΡΗ ΕΥΓΕΝΙΚΗ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με κιμά, κοκκινιστό μοσχαράκι με μακαρόνια ή μουσακά

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}