Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μικροί Οινοποιοί 2017 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

ΜΙΚΡΟΙ ΟΙΝΟΠΟΙΟΙ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Κορινθία
€17,30
14.40
€14,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Στην καλύτερή του χρονιά έως τώρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όπως κάθε χρόνο, πιστοί στο ραντεβού τους, οι δύο μικρότεροι γιοί του Γιάννη Παπαργυρίου είναι εδώ με το δημιούργημά τους. Το παιχνίδι τους που έγινε κρασί, και όχι απλά ένα ακόμη κρασί. Το Μικροί Οινοποιοί 2017 – Κτήμα Παπαργυρίου κάνει πολλούς «Μεγάλους» οινοποιούς να τους βγάλουν το καπέλο. Ελάχιστης παραγωγής, απόλυτα συλλεκτικό το κρασί των δύο πιτσιρικάδων αποδεικνύει ότι πλέον ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

Αγιωργίτικο και Touriga Nacional με παραδοσιακά όψιμο, υπερώριμο τρύγο από πολύ συγκεκριμένα αμπελοτόπια. Το χαρμάνι ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια δεύτερης χρήσης για 12 μήνες αποκτώντας μπαχαρένια αίσθηση, ενώ ο όψιμος τρύγος συντέλεσε στον τονισμένο αλκοολικό βαθμό. 

Στη συνέχεια εμφιαλώθηκε σε μόλις 1.300 πανέμορφες φιάλες που όπως κάθε χρονιά, αριθμήθηκαν με το χέρι.

Οι δύο μαθητευόμενοι μάγοι, ήδη κάνουν τους γονείς τους Γιάννη και Ελένη, περήφανους με τα κατορθώματά τους τόσο στο σχολείο, όσο και στο οινοποιείο.

Στην 5η πλέον χρονιά εμφιάλωσης του κρασιού που ξεκίνησε σαν ένα παιχνίδι, οι Μικροί Οινοποιοί 2017 από το Κτήμα Παπαργυρίου, ξαναχτυπούν αφήνοντας άφωνους ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Πληθωρικό, έντονο, υπερσυμπηκνωμένο, είναι από αυτά που όταν ανυποψίαστος τα δοκιμάσεις, το πιθανότερο είναι να πεις: Ποιος είπες ότι το έκανε αυτό; Αποκλείεται!

Επειδή είναι από αυτά που έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους, εμείς κρατήσαμε κάποια για να τα ξαναδούμε σε μια δεκαετία. Απλά εμπιστέψου μας.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό, σχεδόν μαύρο! Η συμπύκνωση μιλάει και έχει πολλά να πει...

Μύτη μέτριας(+) αρωματικής έντασης με το βύσσινο, το κεράσι, το δαμάσκηνο, τη βανίλια, τη βιολέτα και τη λεβάντα να έχουν τον πρώτο λόγο! Έπειτα από λίγο κανέλα, μοσχοκάρυδο, μαντζουράνα, μέλι και καραμέλα βουτύρου κατακλύζουν τη μύτη.

Το στόμα είναι ζόρικο και συνάμα σαγηνευτικό: γεμάτο σώμα σαν σιρόπι και παράλληλα τανίνες μέτριες, άλλα τόσο ζουμερές, και οξύτητα σαν ξυράφι! Ναι το αλκοόλ είναι αρκετό όμως στο στόμα καμουφλάρεται εύκολα από την πυκνότητα του φρούτου! Βύσσινο, κεράσι, μύρτιλο, δαμάσκηνο και άγρια φράουλα, που τα μασάς σε κάθε γουλιά! Και πιπέρι, και κανέλα, και βανίλια, και τσάι, και κακάο, και λεβάντα, και δεντρολίβανο και κάπως έτσι τελειώνει το πρώτο ποτήρι... Επίγευση πικάντικη που σχεδον δεν τελειώνει!

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Αγιωργίτικο, Touriga Nacional
Αρώματα βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, βανίλια, βιολέτα, λεβάντα, κανέλα, μοσχοκάρυδο, μαντζουράνα, μέλι, καραμέλα βουτύρου
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΙΚΡΟΙ ΟΙΝΟΠΟΙΟΙ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με καλή διάθεση, roast beef ή αγριογούρουνο με σάλτσα vinsanto και μπαχαρικά.

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}