ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Milla Cala 2017 - Vik
Vik

MILLA CALA 2017 - VIK

  Χιλή
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μόλις κυκλοφόρησε και απέσπασε 94 pts από James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Milla Cala Vik είναι ένα εντυπωσιακό κόκκινο κρασί με δομή που τη μασάς και φοβερή ισορροπία. Αρκεί να σου πούμε πως κάθε χρόνο φιγουράρει σε λίστες με τα καλύτερα κρασιά της Χιλής και οι βαθμολογίες του κόβουν την ανάσα. Η χρονιά του 2017 μόλις κυκλοφόρησε και σκόραρε 94 pts από James Suckling.

Οι αμπελώνες του Οινοποιείου Vik στη Χιλή βρίσκονται στο νούμερο 8 των καλύτερων αμπελώνων του κόσμου για το 2021. Το άγριο και συνάμα καταπράσινο τοπίο που τους περιβάλει κόβει την ανάσα. Παράλληλα οι ιδανικές συνθήκες για την τέλεια ωρίμαση των σταφυλιών δίνουν κρασιά κορυφαίας κλάσης. Ένα από αυτά είναι το Milla Cala. Επί της ουσίας ο στόχος του δημιουργού του ήταν να φτιάξει ένα πληθωρικό Bordeaux blend σε Χιλιανό έδαφος. Σε όλη την διαδικασία ακολουθεί πιστά τα βήματα των μεγάλων Chateau του Bordeaux και αυτό είναι κάτι που μπορείς να γευτείς σε κάθε γουλιά. Το χαρμάνι αποτελείται από 62% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc, 13% Carmenere, 6% Merlot, και 4% Syrah. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι και έπειτα ακολουθεί πολύ προσεκτική διαλογή. Τα καλύτερα σταφύλια δίνουν το χυμό τους και έπειτα το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει για 20 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό και πλούσιο και δεν αφήνει κανένα περιθώριο να μην το λατρέψεις.

Συνδύασε το Milla Cala Vik με striploin αυστηρά Medium rare και ζήσε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

To Milla Cala Vik έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και μεθυστικά αρώματα μαρμελάδας κερασιού, δαμάσκηνου, μαύρου μούρου, κόκκινου φραγκοστάφυλου, καπνού, βανίλιας, σοκολάτας, πούρου, βιολέτας και κέδρου.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και μέτριες αλλά ώριμες τανίνες. Ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα, μπλέκονται με νότες καπνού, μπαχαρικών, ευκαλύπτου, τσαγιού και πιπεριάς.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Χιλή
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Carmenere, Merlot, Syrah
Αρώματα Μαρμελάδα κεράσι, δαμάσκηνο, μαύρα μούρα, κόκκινο φραγκοστάφυλο, καπνό, βανίλια, σοκολάτα, πούρο, βιολέτα, κέδρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 20 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MILLA CALA 2017 - VIK

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με T bone wagyu, μοσχαρίσιες στηθοπλευρές με γλάσο soya - μέλι, αγριογούρουνο cacciatore 

Roast beef με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ψητού

Για το μοσχαρίσιο φιλέτο (Roast Beef)
1200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
30 γρ. βούτυρο
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριών
Φύλλα από 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Φύλλα από 2-3 κλωναράκια θυμάρι
Θαλασσινό αλάτι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
1000 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 ml. γάλα
40 γρ. βούτυρο
3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι

Για την σάλτσα ψητού
300 ml. ζωμό κρέατος
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
20 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο πορτοκάλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες τυλίγοντάς τις σε λαδόκολλα και ψήνοντας στους 200ο C για όσο χρειαστεί (περίπου 1 ώρα).

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχουν ψηθεί, κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, τις λιώνουμε και τις κρατάμε ζεστές.

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα μαζί με τα φύλλα του φασκόμηλού σε χαμηλή φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.

Ανακατεύουμε και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο.


Για το φιλέτο μοσχάρι (Roast Beef)
Δένουμε το φιλέτο με σπάγκο ή ζητάμε από το χασάπη να μας το φτιάξει.

Αλέθουμε στο multi τ΄αποξηραμένα μανιτάρια, τα πιπέρια, τα βότανα και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το φιλέτο σε πολύ δυνατή φωτιά.

Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το τοποθετούμε σε σχάρα ψησίματος και από κάτω βάζουμε ένα ταψί.
Αλείφουμε το φιλέτο με βούτυρο και απλώνουμε παντού το μείγμα που ετοιμάσαμε με τα μυρωδικά και τα μανιτάρια.

Ψήνουμε το φιλέτο στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά στους 200ο C, για ένα μέτριο ψήσιμο. Ενώ αν θέλουμε το φιλέτο καλοψημένο συνεχίζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη. Για rare το ψήνουμε μόνο 35 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το φιλέτο από το φούρνο το τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο αφήνοντάς το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Για τη σάλτσα ψητού (gravy)
Μέσα στο ζωμό μουλιάζουμε τα μανιτάρια για όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο τοποθετούμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Προσθέτουμε το ζωμό, αφού αφαιρέσουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε το roast beef κομμένο σε φέτες, με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Φροντίζουμε ο ζωμός να είναι περασμένος από σίτα και αν είναι σπιτικός να έχει αφαιρεθεί το λίπος του
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα ψητού ραντίζουμε το φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}