Η χρονιά 2022 από το Μονοπάτι του Αϊβαλή εξαντλήθηκε εν ριπή οφθαλμού γιατί ήταν και εξαιρετική και μικρής παραγωγής. Ναι, το ξέρουμε πως μπορεί κι εσύ να μην πρόλαβες αυτή την κορυφαία Νεμέα αλλά ο Χρήστος Αϊβαλής είναι γενναιόδωρος και κιμπάρης και έβγαλε λίγες φιάλες του 2021 από το προσωπικό κελάρι του, ειδικά για σένα. Αν πιστεύεις κι εσύ πως το Μονοπάτι είναι ένα από τα καλύτερα Αγιωργίτικα που κυκλοφορούν, τότε αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να τη χάσεις.
Το αμπελοτόπι με το όνομα Μονοπάτι στη ζώνη της Νεμέας, έχει αμπέλια που σήμερα η ηλικία τους ξεπερνά τα 50 έτη. Η ηλικία τους όμως σε συνδυασμό με το πετρώδες έδαφος, είναι αυτό που δίνει κάθε χρόνο το τέλειο, ώριμο και πυκνό φρούτο του. Με προσεκτική οινοποίηση, κατά τα γαλλικά πρότυπα και παλαίωση για 16 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, προκύπτει ένα Αγιωργίτικο που στη δομή και την συμπύκνωση μοιάζει με υβρίδιο Cabernet Sauvignon από το Bordeaux και Amarone. Για τέτοια τιτανοτεράστια δομή και βάθος μιλάμε. Ο Χρήστος και ο Σωτήρης Αϊβαλής μας έχουν πια συνηθίσει στο να κάνουν θαύματα με τη μεγάλη ποικιλία της Νεμέας, οπότε ναι, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τα χέρια τους.
Είναι από αυτά που ακόμα και μια εξάδα από το Μονοπάτι 2021 της Οινοποιίας Αϊβαλή, δεν θα σου φτάσει! Δε βρίσκεις συχνά τέτοια κρασιά και το ξέρεις!