ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μονοπάτι 2019 - Οινοποιία Αϊβαλή
Οινοποιία Αϊβαλή

ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
€24,30
€20,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το πρώτο μεγάλο κρασί του Χρήστου Αϊβαλή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Μονοπάτι 2019 από την Οινοποιία Αϊβαλή είναι ένα από τα πρώτα premium Αγιωργίτικα που κυκλοφόρησαν και συγκεκριμένα, το πρώτο μεγάλο κρασί του Χρήστου Αϊβαλή. Για κάποιους το Μονοπάτι είναι το κορυφαίο του κρασί και για πολλούς ίσως το καλύτερο κρασί της Νεμέας!

Η πρώτη και καλύτερή του χρονιά ήταν το 2004 και σύμφωνα με το δημιουργό του, τον Χρήστο Αιβαλή, η μόνη χρονιά που μπορεί να συγκριθεί με εκείνη είναι αυτή του 2019. Οπότε όπως καταλαβαίνεις μιλάμε για ένα κρασί έπος από κάθε άποψη...

Το αμπελοτόπι με το όνομα Μονοπάτι στη ζώνη της Νεμέας, με τα παλιά αμπέλια του που σήμερα η ηλικία τους φτάνει τα 50 έτη, αλλά και το πετρώδες έδαφός του, δίνει κάθε χρόνο το τέλειο, ώριμο και πυκνό φρούτο του. Με προσεκτική οινοποίηση, κατά τα γαλλικά πρότυπα και παλαίωση για 16 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, προκύπτει ένα Αγιωργίτικο που στη δομή και την συμπύκνωση θυμίζει περισσότερο Cabernet Sauvignon από το Bordeaux. Ο Χρήστος Αϊβαλής μας έχει πια συνηθίσει στο να κάνει θαύματα με τη μεγάλη ποικιλία της Νεμέας, οπότε ναι, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τα χέρια του.

Είναι από αυτά που ακόμα και μια εξάδα από το Μονοπάτι 2019 της Οινοποιίας Αϊβαλή, δεν θα σου φτάσει! Δε βρίσκεις συχνά τέτοια κρασιά και το ξέρεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Το Μονοπάτι από την Οινοποιία Αϊβαλή έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα βύσσινου, κερασιού, μαρμελάδας φράουλα, βατόμουρου και δαμάσκηνου, πλαισιωμένα από νότες βιολέτας, βανίλιας, κανέλας, καραμέλας και πικρής σοκολάτας.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, στιβαρές αλλά ώριμες τανίνες και μέτρια (+) οξύτητα. Ώριμα φρούτα, όπως κεράσι, φράουλα, μύρτιλο και δαμάσκηνο, μπλέκονται με γλυκά μπαχάρια, καπνό, κέδρο και κακάο, σε ένα πολύπλοκο μπουκέτο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα Βύσσινο, κεράσι, μαρμελάδα φράουλα, βατόμουρο, δαμάσκηνο, βιολέτα, βανίλια, κανέλα, καραμέλα, κέδρος, καπνός, πικρή σοκολάτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 16 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 6+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΟΝΟΠΑΤΙ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο κρασάτο, μακαρόνια με κιμά, σουτζουκάκια σμυρνέικα.

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα με Κόκορα

  • 1 κιλό κόκορα, κομμένο σε μερίδες

  • 500 gr. Μακαρόνια (ιδανικά no. 2)

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια 

  • 2 κουταλιές της σούπας Ξίδι από λευκό κρασί

  • 200 ml. κόκκινο κρασί

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

  • 150 gr. σάλτσα ντομάτας

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 3-4 κόκκους μπαχάρι

  • Ελαιόλαδο

  • Φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

  • Αλάτι

 

Πλένουμε τον κόκορα και τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ροδίζουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές και τα μεταφέρουμε σε μια πλατιά, βαθιά κατσαρόλα.

Στο τηγάνι (με το ελαιόλαδο) που χρησιμοποιήσαμε πριν, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια αφού τα ψιλοκόψουμε. Τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν, και σβήνουμε με το ξίδι. Στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί και κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και αλατοπιπερο. Τέλος προσθέτουμε τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι καυτό νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ελέγχουμε τακτικά ώστε να έχει αρκετή σάλτσα η παστιτσάδα και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Όταν ο κόκορας μαλακώσει, βράζουμε τα μακαρόνια σε άλλη κατσαρόλα.

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για να τραβήξουν το ζουμί.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τριμμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Κόκορας, Κέρκυρα και σάλτσα ντομάτας. Αυτά είναι τα συστατικά που παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή του κρασιού μας. Νέας γενιάς μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή απαλά blends με βάση το merlot θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στην παστιτσάδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}