ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Moscatel "La Marchigiana" - Catena Zapata
Catena Zapata

MOSCATEL "LA MARCHIGIANA" - CATENA ZAPATA

  Αργεντινή / Mendoza
€23,90
€21,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένας ύμνος στον παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης από το Catena Zapata και 90 βαθμοί από Tim Atkin.

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Άκου τώρα εδώ τι παίχτηκε. Έφτασε στα χέρια μας μια φιάλη La Marchigiana Moscatel 2021 από το οινοποιείο Catena Zapata. Μοσχάτο και “φυσικό” και του 2021, τι να έχει να μας πει, σκεφτόμασταν όλοι, όσο πάγωνε η φιάλη. Ε, λοιπόν αυτό εδώ το Moscatel του 2021 ήρθε να μας βάλει τα γυαλιά με τον πολύπλοκο, βοτανικό και τροπικό χαρακτήρα του και τη γαστρονομική του διάσταση. Ένα απίθανο κρασί, ύμνο στον παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης των προγόνων του Nicola Catena και με 90 βαθμούς από τον Tim Atkin MW.

Η ιστορία του οινοποιείου πάει πίσω στο 1898, όταν ο Nicola Catena από το Le Marche της Ιταλίας, εγκαταστάθηκε στη Mendoza της Αργεντινής, έχοντας μεγάλα σχέδια τόσο για την Αργεντινή όσο και για το κρασί της. Το 1902 ίδρυσε το Catena Zapata και ξεχώρισε για τον τρόπο που ανέδειξε το terroir αλλά και την σπουδαιότητα των αμπελώνων σε πολύ μεγάλα υψόμετρα, στους πρόποδες των Άνδεων. Εκεί ανακάλυψε πως η μέση θερμοκρασία και οι περιβαλλοντικές συνθήκες, συντελούσαν στην εξαιρετική ωρίμαση των σταφυλιών, διατηρώντας υψηλές οξύτητες και αναπτύσσοντας έντονο και πολύπλοκο αρωματικό προφίλ.

Με το La Marchigiana Moscatel 2021 Catena Zapata παντρεύει τις παραδόσεις δυο κόσμων. Τον παραδοσιακό χειρωνακτικό τρύγο και την φυσική οινοποίηση του Marche, με την ιδιαίτερη μέθοδο ζύμωσης που εφάρμοζαν στο Cuyo της Αργεντινής, μέσα σε πήλινα δοχεία. Ο χυμός από σταφύλια Moscatel, από το αμπελοτόπι Finca Los Paraísos, ζύμωσε μέσα σε πήλινα δοχεία για 21 ημέρες, με τα στέμφυλα και ωρίμασε εκεί για άλλους 8 μήνες, μέχρι να εμφιαλωθεί, με μηδενική προσθήκη θειωδών. Το αποτέλεσμα; Ένα κρασί με εντυπωσιακό αρωματικό πλούτο, ζουμερό πυρηνόκαρπο φρούτο και η απόλυτη απόδειξη πως το Μοσχάτο μπορεί να παλαιώσει όταν είναι φτιαγμένο σωστά, ακόμα και αν δεν περιέχει θειώδη!

Οι φιάλες είναι περιορισμένες, μην χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις το  La Marchigiana Moscatel 2021 από το οινοποιείο Catena Zapata!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μεθυστικά αρώματα κίτρου, γκρέιπφρουτ, μαρμελάδας βερίκοκου, φλούδας πορτοκαλιού, φύλλων λεμονιάς, λουίζας, λουκουμιού περγαμόντο και γιασεμιού. Γήινες πινελιές μαζί με κυδώνι και μανταρίνι συμπληρώνουν το εντυπωσιακό σύνολο.

Ζουμερό και βοτανικό στόμα, με μέτριο σώμα, ζωηρή οξύτητα και εκφραστικό κίτρινο πυρηνόκαρπο και εσπεριδοειδές φρούτο. Η δομή ενισχύεται από ήπιες ταννίνες. Επίγευση από ξύσμα εσπεριδοειδών που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Moscatel
Αρώματα κίτρο, γκρέιπφρουτ, μαρμελάδα βερίκοκου, φλούδα πορτοκαλιού, φύλλα λεμονιάς, λουίζα, περγαμόντο, γιασεμί, κυδώνι, μανταρίνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8-10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MOSCATEL "LA MARCHIGIANA" - CATENA ZAPATA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μαλακά τυριά, σεβίτσε, όστρακα αλλά και ελαφριά επιδόρπια όπως τάρτες φρούτων.

Σολομός Τeriyaki με Noodles Ρυζιού

  • 2 φιλέτα σολομού με το δέρμα
  • 4-5 κουταλιές της σούπας sauce σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 50 gr. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι μπαλσάμικο 
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • μπούκοβο
  • 2 λάιμ
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
  • 400 gr. Noodles ρυζιού

 

:

Τρίβουμε το τζίντζερ με τρίφτη ή στο multi και πολτοποιούμε το σκόρδο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το πράσινο φύτρο.

Κόβουμε τα φιλέτα σολομού στα δύο και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ και στενό σκεύος. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον πολτό σκόρδου, το τζίντζερ, το ξύδι, το σησαμέλαιο, την σάλτσα σόγιας, το μπούκοβο και το μέλι. Περιχύνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη για να προετοιμάσουμε τα noodles.

Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε τα noodles και τα περιχύνουμε με καυτό νερό. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές τα φιλέτα του σολομού, για ελάχιστα λεπτά.

Προσθέτουμε την σάλτσα με την οποία περιχύσαμε νωρίτερα τα φιλέτα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να καλαραμέλωσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε τα φιλέτα και προσθέτουμε στο κέντρο του τηγανιού τα noodles, στραγγισμένα. Ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε το κόλιανδρο ψιλοκομμένο και τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε με φέτες λάιμ.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι ο σολομός, το μέλι, η σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ. Φωνάζουν για λευκά και ροζέ κρασιά με φρουτένια αρώματα, οξύτητα αλλά και ελαφρά γλυκύτητα. Μοσχάτο Σπίνας, Sauvignon Blanc από λευκά και blends Αγιωργίτικου ή Μοσχάτου για τα ροζέ.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}