Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Moschopolis 18 2014 Ερυθρός
94+
€17,90
16.00
€16,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα κόκκινο για χειροκρότημα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Περιορισμένης παραγωγής κόκκινο αστέρι

18, τόσοι είναι οι μήνες σε 2ης χρήσης βαρέλι για ένα κρασί που κάποιοι το λένε Legacy και κάποιοι απλά Moschopolis 18. Αν ήρθες στο πρόσφατο WineFest του botilia θα θυμάσαι ότι ήταν το πρώτο κρασί που εξαντλήθηκε. Δεν γίνεται να το δοκίμασες και να μην πήρες τουλάχιστον ένα μπουκάλι μαζί σου. Καιρός να το γνωρίσουν και οι υπόλοιποι.

Γιατί το αγαπάμε;

Ας ξεκινήσουμε από τη σύνθεση. Syrah και Καλομάτι.

Καλοτί;

Καλομάτι.

Σπάνια, ξεχασμένη ποικιλία που θα δοκιμάσεις μόνο σε αυτό το blend. Ελάχιστες ρίζες απομένουν και ο Γιώργος Γερμάνης τις χρησιμοποιεί για το πολύ περιορισμένης παραγωγής Moschopolis 18, το αγαπημένο από τα 3 έως τώρα παιδιά του. Αυτό που του θυμίζει το παρελθόν. Για αυτό και ο ίδιος το λέει Legacy.

Syrah και Καλομάτι καλλιεργούνται στις πλαγιές του λόφου στο Μονοπήγαδο Θεσσαλονίκης με θέα το μαγικό βουνό του Ολύμπου. Το έδαφος πετρώδες, δύσκολο, σκληραγωγεί τα φυτά που δεν έχουν ποτιστεί ποτέ. Γνωστός και καταξιωμένος αμπελουργός, ο Γιώργος Γερμάνης πιστεύει απόλυτα στο συγκεκριμένο αμπέλι και το αποδεικνύει με ελάχιστες έως μηδενικές όταν το επιτρέπει η χρονιά παρεμβάσεις.

Αν περιμένεις κάτι απλό, προσγειωμένο και εύκολο, πέφτεις πολύ έξω. Ένταση, πολυπλοκότητα, ραχοκοκαλιά και διάρκεια είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που ακούστηκαν απ’ όποιον το δοκίμασε.

Σειρά σου.

Πότε να το πιείς;

Τώρα είναι εκφραστικό, εξωστρεφές και ισορροπημένο. Σε έξι - επτά χρόνια θα είναι εκφραστικό, εξωστρεφές και ισορροπημένο. Αλλιώς όμως.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Πορφυρό χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες στο ποτήρι.

Στη μύτη τρως το πρώτο χαστούκι. Ένταση και πολυπλοκότητα στον απόλυτο συνδυασμό. Κεράσι, βατόμουρο, δαμάσκηνο και φράουλα στα φρούτα. Κανέλα, ginger, βανίλια, γαρύφαλλο και αποξηραμένο σύκο για τη συνέχεια. Βοτανική αίσθηση μέντας, καπνός, καραμέλα και μαύρη σοκολάτα παίρνουν τη σκυτάλη. Αν περιμένεις κι άλλο θα δώσει ξηρούς καρπούς, κερί, κάστανο αλλά και λουλουδένιες νύξεις βιολέτας.

Γεμάτο στόμα, μεστό, με την αισθητή οξύτητα να υποστηρίζει τέλεια τις τέλεια δουλεμένες, βελούδινες τανίνες. Γευστικά ακολουθεί πιστά τη μύτη. Φρούτο, λουλούδι και μπαχάρι εναλλάσσονται εντυπωσιακά. Το μακράς διάρκειας τελείωμα αφήνει ξηροκαρπάτη αίσθηση στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Syrah, Καλομάτι
Αρώματα κεράσι, βατόμουρο, δαμάσκηνο, φράουλα, κανέλα, ginger, βανίλια, γαρύφαλλο, αποξηραμένο σύκο, μέντα, καπνός, καραμέλα, μαύρη σοκολάτα, ξηροί καρποί, κερί, κάστανο, βιολέτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MOSCHOPOLIS 18 2014 ΕΡΥΘΡΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μαγειρευτά κρέατα με κόκκινες σάλτσες, κρεατόπιτα ή λουκάνικα στα κάρβουνα.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}