Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Moschopolis 18 2016 - Οινοποιείο Μοσχόπολις
Οινοποιείο Μοσχόπολις

MOSCHOPOLIS 18 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€19,80
14.40
€14,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Οι Προσδοκίες είναι για να ξεπερνιούνται!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν περιμένεις ένα κρασί καιρό, οι προσδοκίες σου ανεβαίνουν.

Όταν τελικά έρχεται και είναι πολύ καλύτερο ακόμη κι από αυτό που περίμενες, καλό θα είναι να του το δείξεις.

Ξεκίνα καβατζώνοντας όσο πιο πολύ Moschopolis 18 Mavrotragano-Syrah μπορείς γιατί όταν το πάρουν χαμπάρι, σίγουρα θα εξαφανιστεί εν ριπή οφθαλμού. Δηλώσεις του στυλ «αν ήταν να πίνω ένα κρασί για την υπόλοιπη ζωή μου, θα διάλεγα αυτό…», ήδη δίνουν τον τόνο. Για να μη λες ότι δε στο είπαμε.

Μαυροτράγανο με καταγωγή από τη Σαντορίνη καλλιεργήθηκε στους ιδιόκτητους αμπελώνες του Κτήματος Μοσχόπολις λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Το Syrah υπήρχε εδώ και χρόνια από το προηγούμενο εμβληματικό κόκκινο του κτήματος, το Legacy. Το χαρμάνι των δύο ποικιλιών φιλοξενήθηκε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια δεύτερης χρήσης για 18 μήνες και παρέμεινε άλλους 12 στη φιάλη πριν μας επιτραπεί να το δοκιμάσουμε.

Το δοκιμάσαμε. Και ήταν συγκλονιστικό. Τώρα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε γιατί θα σου λείψει πολύ όταν εξαντληθεί αυτό το κρασί. Πίστεψέ μας, σίγουρα θα χρειαστεί να κάνεις χώρο στην κάβα σου.

Μάλλον, μέχρι τώρα πρέπει να έχεις καταλάβει πόσο σοβαρή δουλειά κάνουν οι τύποι στο Οινοποιείο Μοσχόπολις. Ο Γιώργος Γερμάνης, ο καλύτερος μάλλον αμπελουργός στην Ελλάδα, και η ομάδα του (Αλίκη, Δημήτρης, Θοδωρής), είναι εμμονικοί με κάθε λεπτομέρεια. Θα το έχεις δει και στο αποτέλεσμα…

Το Moschopolis 18 Mavrotragano Syrah θα μπει στη ζωή σου για τα καλά. Έστω για όσο κρατήσει. (Το Moschopolis εννοούμε…).

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό σχεδόν μαύρο. 

Μύτη διαπεραστική με έντονα αρώματα φρούτων όπως βύσσινο, μύρτιλλο, φραγκοστάφυλο, κεράσι και βατόμουρο. Νότες βουτύρου, πιπεριού, λουλουδιών, βανίλιας μπλέκονται με νύξεις λεβάντας και ευκάλυπτου. 

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, κοφτερή οξύτητα που ισορροπεί με τη λιπαρότητα και τις βελούδινες τανίνες. Φρούτο πλούσιο και ζουμερό, σχεδόν το μασάς, βουτηγμένο σε καραμέλα βουτύρου, βανίλια και κακάο. Εντυπωσιακά μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Μαυροτράγανο, Syrah
Αρώματα κεράσι, βατόμουρο, δαμάσκηνο, φράουλα, κανέλα, ginger, βανίλια, γαρύφαλλο, αποξηραμένο σύκο, μέντα, καπνός, καραμέλα, μαύρη σοκολάτα, ξηροί καρποί, κερί, κάστανο, βιολέτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MOSCHOPOLIS 18 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μαγειρευτά κρέατα με κόκκινες σάλτσες, κρεατόπιτα ή λουκάνικα στα κάρβουνα.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}