ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Moschopolis 24 Pinot Noir 2017 - Οινοποιείο Μοσχόπολις
Οινοποιείο Μοσχόπολις

MOSCHOPOLIS 24 PINOT NOIR 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€29,80
€22,17
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Το Pinot Noir - μεγαθήριο που κυκλοφορεί ανάμεσά μας, σε μόλις 2.700 φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Έφτασε η στιγμή που  περίμενες από το Μάρτιο του 2018 που το δοκίμασες για πρώτη φορά. Το Moschopolis 24 Pinot Noir από το Οινοποιείο Μοσχόπολις, μόλις κυκλοφόρησε και είναι το μεγάλο κόκκινο κρασί που αποδεικνύει περίτρανα πως στο Οινοποιείο Μοσχόπολις μπορούν να τα βάζουν με “θηρία” και να βγαίνουν αναμφισβήτητα νικητές!

Το Pinot Noir είναι ίσως η πιο ζόρικη ερυθρή ποικιλία που κυκλοφορεί. Απαιτητικό στην καλλιέργεια και την ωρίμαση και παράλληλα τρομερά εύθραυστο στην οινοποίηση, δικαιολογεί απόλυτα τις υψηλές τιμές των κρασιών της Βουργουνδίας. Ο Γιώργος Γερμάνης έχει αποδείξει πως δε φοβάται τα δύσκολα και για την ακρίβεια θα έλεγε κανείς πως τα κυνηγάει. Πριν περίπου 15 χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί με το βασιλιά της Βουργουνδίας, το Pinot Noir.

Ένα μικρό αμπελοτόπι στην ορεινή Καστοριά, στην καρδιά της ζώνης Ursa Trail, σε υψόμετρο 950 μέτρων, με κλήματα Pinot Noir ηλικίας 15 ετών, δίνει το τέλεια ωριμασμένο φρούτο του. Ακολουθεί ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή με γηγενείς ζύμες, όπως κάνει με όλα της τα κρασιά η οικογένεια Γερμάνη, μιας και έτσι φαίνεται το terroir στο κρασί. Ακολουθεί μακρά εκχύλιση για να πάρουν το χρώμα, τη δομή, τα αρώματα και τις τανίνες που θα αντέξουν στο χρόνο. Το κρασί μπαίνει σε πολύ παλιά μεγάλα βαρέλια για 12 μήνες. Στη συνέχεια, προστίθενται οινολάσπες Ασύρτικου και ωριμάζει με αυτές για άλλους 12 μήνες στο βαρέλι (σύνολο 24, όπως και το όνομα του), ενισχύοντας τη δομή, την οξύτητα και την πολυπλοκότητα του κρασιού. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και με ελάχιστα θειώδη (με τέτοια οξύτητα δεν τα είχε πολύ ανάγκη).

Τα κακά νέα είναι πως εμφιαλώθηκε σε μόνο 2700 φιάλες που θα πρέπει να φτάσουν μέχρι να κυκλοφορήσει η σοδειά του 2019 (2018 δεν θα υπάρξει), σε περίπου 2 χρόνια.

Το Moschopolis 24 Pinot Noir από το Οινοποιείο Μοσχόπολις, είναι σίγουρα το καλύτερο ελληνικό Pinot Noir και τολμάει να κοιτάξει στα μάτια μεγαθήρια του παγκόσμιου αμπελώνα. Ναι, είναι τόσο καλό!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Το Moshopolis 24 Pinot Noir από το Οινοποιείο Μοσχόπολις έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και ντροπαλή μύτη που ξεδιπλώνεται αργά. Αρώματα φράουλας, μαρμελάδας σμέουρου, κερασιού, κόκκινου δαμάσκηνου, βύσσινου και βανίλιας πλαισιώνονται από νύξεις μοσχοκάρυδου, κέδρου, λεβάντας, τσαγιού, πούρου και γλυκόριζας. Στο στόμα είναι κομψό, με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες (+) αλλά καλοδουλεμένες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα φρούτα όπως κεράσι, φράουλα, κράνο και φραγκοστάφυλο μπλέκονται γλυκά με νότες πιπεριού, τσαγιού, καρυδιού, κέδρου, βανίλιας, μπαχαριού και κορόμηλου. 
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα Φράουλα, μαρμελάδα σμέουρο, κεράσι, κόκκινο δαμάσκηνο, βύσσινο, μοσχοκάρυδο, κέδρος, λεβάντας, πούρο, γλυκόριζα, κράνο, φραγκοστάφυλο, πιπέρι, τσάι, καρύδι, βανίλια, μπαχάρι, κορόμηλο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 6+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MOSCHOPOLIS 24 PINOT NOIR 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα κόκκινου κρασιού, ριζότο με άγρια μανιτάρια, coq au vin ή ένα φιλέτο πάπιας με σάλτσα κόκκινων φρούτων.

Ταλιατέλες με σάλτσα μανιταριών

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κιλό Ταλιατέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού των κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα και όσο χρειαστείτε για το σερβίρισμα

 

Καθαρίστε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα. Κόψτε τις άκρες και στη συνέχεια τεμαχίστε τα σε φέτες, περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και βάλτε το στο μάτι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει καλά προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει και να μην καούν. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε καλά και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε τα στη φωτιά για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αλάτι και όσο πιπέρι επιθυμείτε. Ανακατεύοντας συχνά αφήστε τα να πιουν τα ζουμιά τους και να γίνουν καφέ (περίπου 5 λεπτά).

Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράστε νερό και ετοιμάστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σβήστε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση αυτό με το οποίο θα το συνοδεύσετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά για 3 -4  λεπτά έως ότου δέσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και προσθέστε τον μαϊντανό. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}