ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Prado Enea Rioja Gran Reserva 2014 - Bodegas Muga
Bodegas Muga

PRADO ENEA RIOJA GRAN RESERVA 2014 - BODEGAS MUGA

  Ισπανία / Rioja
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα διαμάντια της Rioja!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Prado Enea Rioja Gran Reserva Muga είναι το μεγαλύτερο ίσως διαμάντι της Rioja, που ο μόνος ανταγωνιστής του είναι ο εαυτός του. Κάθε χρονιά παλεύει να ξεπεράσει την προηγούμενη και οι αστρονομικές διακρίσεις και βαθμολογίες (97pts από James Suckling) που παίρνει δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το ότι μιλάμε για ένα κορυφαίο κρασί, όχι μόνο της Ισπανίας, αλλά και του κόσμου!

To θρυλικό οινοποιείο Bodegas Muga βρίσκεται στο Haro, την καρδιά της περιοχής Rioja Alta. H Rioja Alta φημίζεται για τα κομψά, φρουτώδη κρασιά της, που λόγω υψομέτρου και κλίματος, διατηρούν τη φρεσκάδα και την οξύτητά τους. Το οινοποιείο Bodegas Muga έχει καθιερωθεί παγκόσμια για τα κορυφαία κρασιά που κάνει, με το χαρακτηριστικό στυλ της περιοχής.

Το Prado Enea Rioja Gran Reserva είναι η ναυαρχίδα του οινοποιείου, που κυκλοφορεί μόνο σε εξαιρετικές χρονιές, με πολύ αυστηρό και περιορισμένο allocation. Προέρχεται από παλιά αμπέλια στην περιοχή Sajazarra, σε υψόμετρο 550 μέτρων και το χαρμάνι αποτελείται 80% Tempranillo και 20% Garnacha, Graciano και Mazuelo. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε δρύινες δεξαμενές 16.000 λίτρων, για 6 μήνες. Έπειτα, μεταφέρεται σε μικρότερα, γαλλικά κυρίως, χρησιμοποιημένα βαρέλια, για 36 μήνες. Φιλτράρεται ελαφρά, εμφιαλώνεται και παλαιώνει στη φιάλη για ακόμα 36 μήνες.

Τώρα ή τα επόμενα 10 χρόνια, ίσως να είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα κρασιά που έχεις πιει ποτέ.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Το Prado Enea Rioja Gran Reserva Muga έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκη μύτη που ξεδιπλώνεται αργά. Μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, μαρμελάδα σμέουρο, βανίλια, σοκολάτα, καφές, μοσχοκάρυδο, δέρμα, γλυκόριζα, αστεροειδής γλυκάνισος, κέδρος και καπνός συνθέτουν ένα ιδιαίτερο μπουκέτο.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, μέτριες (+) αλλά ώριμες τανίνες και κοφτερή οξύτητα. Ζουμερά κόκκινα και μαύρα μούρα μπλέκονται με νότες πικρής σοκολάτας, νωπού χώματος, γλυκόριζας, κανέλας, βανίλιας και ξηρών καρπών.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Tempranillo, Garnacha, Graciano, Mazuelo
Αρώματα Μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, μαρμελάδα σμέουρο, βανίλια, σοκολάτα, καφές, μοσχοκάρυδο, δέρμα, αστεροειδής γλυκάνισος, κέδρος, καπνός, κόκκινα μούρα, μαύρα μούρα, νωπό χώμα, γλυκόριζα, κανέλα, βανίλια, ξηροί καρποί.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 36 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PRADO ENEA RIOJA GRAN RESERVA 2014 - BODEGAS MUGA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ραγού Ossobuco, ένα κατσικάκι στο φούρνο με δεντρολίβανο, φασκόμηλο και σκόρδο, μοσχαράκι με μανιτάρια ή χταπόδι με κόκκινο κρασί και αστεροειδή γλυκάνισο.



Osso Bucco με gremolata και ριζότο Milanese

Για το Osso Bucco
• 4 χοντρές φέτες βοδινό μπούτι
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 4 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
• 1 κονσέρβα ντομάτες
• 1 λίτρο φρέσκο ζωμό κρέατος ( ή 1 κύβο ζωμό βοδινού διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό)
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 
• 1 φύλλο δάφνης


για το ριζότο 
• 75g βούτυρο
• 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 250g ρύζι για ριζότο
• 1 πρέζα σαφράν
• 850ml ζωμός κοτόπουλου
• 60g Παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη


για την gremolata 
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• καλή χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο τριμμένο



1. Για το osso bucco: Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το κρέας με το αλεύρι, το βάζουμε στο τηγάνι μόλις αυτό κάψει και το αφήνουμε έως ότου ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το αφαιρούμε και προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με καπάκι, προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό, τον πελτέ ντομάτας και τη δάφνη, και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη θερμότητα ώστε να σιγοβράζει, προσθέστε το κρέας, κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε το για 4 έως 5 ώρες ή μέχρι να γίνει το κρέας πολύ τρυφερό. Αλατοπιπερώστε και είναι έτοιμο. Αναμειγνύουμε τα συστατικά της gremolata και την κρατάμε για το σερβίρισμα.


2. Για το ριζότο: Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Προσθέστε το σαφράν στο ζωμό κοτόπουλο, ανακατέψτε το καλά και προσθέστε στο τηγάνι μια κουταλιά κάθε φορά. Ανακατεύετε συνεχώς, έως ότου πιει το ζωμό και προσθέστε την επόμενη κουταλιά. Μετά από 20 λεπτά, ελέγξτε αν έχει μαγειρευτεί το ρύζι - θα πρέπει να οι κόκκοι να εξακολουθούν να έχουν μια πολύ μικρή τραγανότητα. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέστε την παρμεζάνα και άφθονα καρυκεύματα. 

Για να σερβίρετε, απλώστε την gremolata πάνω από το κρέας και προσθέστε το ριζότο στο πλάι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}