ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νάουσα 2014 - Athina
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Έτσι είναι η Νάουσα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Νάουσα 2014 της Αθηνάς Τσώλη είναι ένα κλασικό Ξινόμαυρο από αυτά που σου έχουν λείψει! Ντοματένιος χαρακτήρας και ρωμαλέες ταννίνες που διψούν για αίμα.

Η Αθηνά Τσώλη, με πολλά χρόνια εμπειρίας στους καλύτερους αμπελώνες του κόσμου και σε κάποια από τα γνωστότερα οινοποιεία, πιστεύει ακράδαντα πως το πρώτο βήμα για κάθε οινοποιό είναι να αποδεχτεί τις ιδιαιτερότητες τόσο της ποικιλίας όσο και του terroir πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση.

Αυτό ακριβώς κάνει επιλέγοντας συγκεκριμένα αμπελοτόπια, στα καλύτερα σημεία της Νάουσας, και επιτρέποντας στο Ξινόμαυρο να εκφράσει τον πληθωρικό χαρακτήρα του. Η πολύ προσεκτική διαλογή του φρούτου είναι πολύ σημαντική για την Αθηνά και δικαίως αφού αποτελεί τη βάση για κάθε μεγάλο κρασί. Με τη βοήθεια του αμπελουργού Δημήτρη Καστανιώτη δημιούργησε μια Νάουσα που είναι το απόλυτο παράδειγμα ενός τυπικού, ρουστίκ Ξινόμαυρου. Αν θες να μάθεις πως μυρίζει ένα καθαρόαιμο Ξινόμαυρο τότε πρέπει να μυρίσεις τη Νάουσα 2014 της Αθηνάς Τσώλη. Η ντομάτα και η ελιά σε κάθε πιθανή μορφή και εκδοχή τρυπάνε κυριολεκτικά τη μύτη.

Απόλαυσε το τώρα ή κράτα το για μια δεκαετία!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί.

Μεθυστική μύτη με έντονα αρώματα πελτέ ντομάτας, μαύρης ελιάς, ροδιού, κράνου και βύσσινου. Νότες νυχτολούλουδου, ευκάλυπτου, γαρύφαλλου, μπαχαριού και κέδρου συμπληρώνουν το αρωματικό μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τονισμένη οξύτητα και έντονες ταννίνες. Νότες φράουλας, κερασιού, ροδιού, κέδρου, τσαγιού, νωπού χώματος, πάστας ελιάς, λιαστής τομάτας και βοτάνων συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο. Επίγευση τσαγιού που επιμένει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα πελτές ντομάτας, μαύρη ελιά, ρόδι, κράνο, βύσσινου, νότες νυχτολούλουδου, ευκάλυπτος, γαρύφαλλο, μπαχάρι, κέδρος.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΑΟΥΣΑ 2014 - ATHINA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα, αρνάκι στο φούρνο με θυμάρι ή ενα rib eye με σάλτσα τσίλι και σκόρδο.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}