Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Νάουσα 2017 - Οινοποιείο Δαλαμάρα
Κτήμα Δαλαμάρα

ΝΑΟΥΣΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ

  Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μέσα στους 5 πιο ταλαντούχους νέους έλληνες οινοποιούς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τις νέες χρονιές από το Οινοποιείο Δαλαμάρα τις περιμένουμε με απίστευτη ανυπομονησία. Τίποτα δεν κυκλοφορεί αν δεν ικανοποιεί τον Κωστή απόλυτα. Όταν λοιπόν σου λέει ότι πλέον έχει ένα κρασί που λέγεται Νάουσα και ξέρεις πόσο αγαπάει τον τόπο του, σταματάς ότι κάνεις και τον ακούς. Η Νάουσα του οινοποιείου Δαλαμάρα ήρθε για να συμπληρώσει την βασική ετικέτα του κτήματος, τον Παλιοκαλιά, ο οποίος θα έχει ακόμη μικρότερη παραγωγή.

Και όταν λέει Νάουσα, το εννοεί. Τυπικό δείγμα της ποικιλίας, δεν κρύβει ούτε λίγο τον τόπο καταγωγής της. Υπό φυσιολογικές συνθήκες βέβαια, μια Νάουσα του 2017 θα άρχιζες να σκέφτεσαι να την πιείς μετά το 2022. Ευτυχώς όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν χάρη στις προσπάθειες και τους πειραματισμούς της νέας γενιάς οινοπαραγωγών της περιοχής. Ο Κωστής και η «συμμορία» των νέων και ταλαντούχων Ναουσαίων οινοποιών αλλάζουν το κλασσικό αυστηρό ύφος των κρασιών της περιοχής δίνοντάς τους τη δυνατότητα να καταναλωθούν ευχάριστα ακόμη και νέα κάτι που στο παρελθόν θα φάνταζε αδιανόητο δεδομένης της οξύτητας και του έντονα τανικού χαρακτήρα της ποικιλίας.

Νάουσα λοιπόν του 2017, από έναν από τους πιο χαρισματικούς Έλληνες οινολόγους και οινοποιούς, τον Κωστή Δαλαμάρα που επιστρέφοντας από τις σπουδές του στη Βουργουνδία και αφού απέκτησε εμπειρία σε Αλσατία, Ρουσιγιόν και Καταλονία, πάντρεψε την παράδοση με τις πλέον σύγχρονες διεθνείς οινοποιητικές τεχνικές, δίνοντας νέα πνοή στο ιστορικό οινοποιείο στην είσοδο της πόλης της Νάουσας.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ανοιχτό ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι, τυπικό της ποικιλίας.

Μέτριας έντασης, εξελικτική μύτη, με το ώριμο δαμάσκηνο να έχει τον πρώτο λόγο και τον τυπικό πελτέ ντομάτας του Ξινόμαυρου να ακολουθεί. Μαύρο κεράσι και βατόμουρο συνδυάζονται με κανέλα και μπαχάρι όσο περνάει ο χρόνος στο ποτήρι ενώ καπνός και βοτανικές νότες φασκόμηλου εμφανίζονται σταδιακά.

Μέτριου όγκου σώμα, με αισθητές, ελαφρώς ξηρές τανίνες που μαλακώνουν μέρα με τη μέρα. Η ζωηρή οξύτητα ξεκουράζει τον ουρανίσκο και δίνει ζωντάνια στο φρούτο. Η πικάντικη επίγευση αφήνει δαμάσκηνο και σοκολάτα στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα ώριμο δαμάσκηνο, πελτές ντομάτας, μαύρο κεράσι, βατόμουρο, κανέλα, μπαχάρι, καπνός, φασκόμηλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΑΟΥΣΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κόκκινα κρεατικά στον φούρνο με αρωματικά, κυνήγια ή βαριά κίτρινα τυριά και αλλαντικά.

Χοιρινό ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα

  • 2 χοιρινά ψαρονέφρια , το καθένα περίπου περίπου 300γρ καθαρισμένα από λίπος (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει).
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου (ή έναν κύβο ζωμού κοτόπουλου και μισό φλιτζάνι νερό)
  • 5 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 4
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Αλείψτε το κρέας και από τις δύο πλευρές με το μισό ελαιόλαδο. Τρίψτε με το σκόρδο , το θυμάρι , το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα ανοξείδωτο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια - υψηλή θερμότητα. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Τοποθετήστε τα ψαρονέφρια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάλτε τα στο φούρνο. Αφήστε τα να ψηθούν για 12 έως 15 λεπτά.

Αδειάστε το περιεχόμενο και πάλι στο τηγάνι. Βγάλτε το κρέας σε μια πιατέλα και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο για να το κρατήσει ζεστό.

Σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε το κρασί, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει . Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τα κομματάκια λιαστής ντομάτας. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία  και σιγοβράστε 2 με 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.

Κόψτε τα φιλέτα σε χοντρά κομμάτια και να απλώστε σε μια πιατέλα. Περιχύστε με ένα κουτάλι την καυτή σάλτσα πάνω τους και σερβίρετέ τα αμέσως.

Προτείνουμε να τα σερβίρετε με μακρύκοκο ρύζι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το ψαρονέφρι όσο και η λιαστή ντομάτα είναι υλικά που ζητούν κόκκινο κρασί με έντονα αρώματα και γεύσεις. Μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή κρασιά με βασικό συστατικό το ξινόμαυρο θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στο ψητό χοιρινό και θα αναδείξουν τη λιαστή ντομάτα σε κυρίαρχη γεύση.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}