ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νάουσα 2022 - Κτήμα Καρυδά
Κτήμα Καρυδά

ΝΑΟΥΣΑ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΥΔΑ

  Ελλάδα / Νάουσα
€22,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Ξινόμαυρο της παραδοσιακής σχολής με φανατικό κοινό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Νάουσα 2022 από το Κτήμα Καρυδά, είναι ένα Ξινόμαυρο παλαιάς κοπής από αυτά με το έντονο ντοματένιο προφίλ, τις στιβαρές ταννίνες και την πλούσια δομή.  Είναι για πολλούς φανατικούς ο ορισμός του Ξινόμαυρου που το δαμάζει είτε ο χρόνος είτε αρνίσια παϊδάκια. Αν είσαι από αυτούς που ξέρουν τι εννοούμε έχεις βάλει ήδη μια φιάλη στο καλάθι σου, αν όχι διάβασε παρακάτω και θα δεις γιατί πρέπει να βάλεις τουλάχιστον μια φιάλη στο καλάθι σου!

Το Κτήμα Καρυδά είναι ένα μικρό, οικογενειακό οινοποιείο στην Άνω Γάστρα Νάουσας που από το 1980 καλλιεργεί με αφοσίωση αποκλειστικά και μόνο Ξινόμαυρο. Ο Κωνσταντίνος Καρυδάς και ο γιος του Πέτρος φροντίζουν προσωπικά τον αμπελώνα, με στόχο την παραγωγή κρασιών με εξαιρετικές δυνατότητες παλαίωσης,  που εκφράζουν μοναδικά τη Νάουσα. Όλες κι όλες 15.000 φιάλες κάνουν γι’ αυτό και τα κρασιά τους εκτός από ανάρπαστα είναι και δυσεύρετα.

Για τη Νάουσα Καρυδά 2022, τα σταφύλια προέρχονται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα του Κτήματος στην Άνω Γάστρα Νάουσας, με μέση ηλικία αμπελώνων τα 30 έτη. Ο τρύγος σε τρία στάδια εξασφαλίζει την επιλογή μόνο εκείνων των σταφυλιών που έχουν ωριμάσει τέλεια. Στη συνέχεια το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει για 18-20 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για να αποκτήσει έξτρα πολυπλοκότητα.

Η Νάουσα Καρυδά 2022 είναι ένα  αυθεντικό Ξινόμαυρο για τους λάτρεις της παλαιάς σχολής. Μην το χάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Πλούσια αρώματα από μαύρο κεράσι, αποξηραμένο δαμάσκηνο, λιαστή ντομάτα και γλυκόριζα, πλαισιωμένα από νότες δέρματος, καπνού, πάστας ελιάς, μοσχοκάρυδου και κανέλας.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα με στιβαρές ταννίνες και τραγανή οξύτητα. Μαύρο κεράσι, αποξηραμένο δαμάσκηνο και λιαστή ντομάτα, πλαισιώνονται από νότες καπνού, κανέλας, πιπεριού, γλυκόριζας και αποξηραμένων βοτάνων.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Νάουσα, Ελλάδα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα μαύρο κεράσι, αποξηραμένο δαμάσκηνο, λιαστή ντομάτα, γλυκόριζα, δέρμα, καπνός, πάστα ελιάς, μοσχοκάρυδο, κανέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18-20 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΝΑΟΥΣΑ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΥΔΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ με το με rib eye steak, μάγουλα μόσχου κοκκινιστά ή στηθοπλευρές μοσχαρίσιες.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}