Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Natural Red 2016 - Ανατολικός Αμπελώνας
Ανατολικός Αμπελώνας

NATURAL RED 2016 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

  Ελλάδα / Ξάνθη
€39,90
34.40
€34,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα μοναδικό επίτευγμα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Φυσικό, κόκκινο, το Natural Red 2016 του Ανατολικού Αμπελώνα είναι το κρασί που σίγουρα έκλεψε την παράσταση στα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά αυτό το Σαββατοκύριακο. Αν βρέθηκες εκεί ξέρεις. Στην πρώτη του εμφάνιση, το φυσικό κόκκινο κρασί των αδερφών Νικολαϊδη ήταν εκείνο που έκανε μεγάλα ονόματα να «κοκκινίσουν».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Μαυρούδι Θράκης (60%) και Λημνιό (40%) καλλιεργούνται βιολογικά στον απόλυτα ξερικό ιδιόκτητο αμπελώνα στους άγονους αμμώδεις λόφους με το γρανιτένιο έδαφος της περιοχής Χοιρόδασος στα Άβδηρα της Ξάνθης. Οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αναγκάζουν τα φυτά σε ελάχιστη στρεμματική απόδοση και μοναδική συμπύκνωση των χυμών τους στον καρπό. Ο τρύγος έγινε με το χέρι στο τέλος του Σεπτέμβρη και εδώ ξεκινάει το καλό. Αν ξέρεις τους αδερφούς Νικολαΐδη ξέρεις ότι ο πειραματισμός είναι στο αίμα τους. Για τη μακρά ζύμωση του χαρμανιού δεν χρησιμοποιήθηκε βαρέλι, ούτε καν δεξαμενή. Πήλινοι αμφορείς φιλοξένησαν τα σταφύλια κατά τη ζύμωση και την ωρίμανση. Εννοείται ότι η ζύμωση έγινε με άγριες, ιθαγενείς ζύμες και το πάτημα των σταφυλιών με τα χέρια. Ο ελάχιστος πολύτιμος χυμός παρέμεινε με τα στέμφυλα στους αμφορείς για 270 ακόμη μέρες. Δεν έγινε απολύτως καμία προσθήκη θειώδους σε κανένα στάδιο της διεργασίας. Χωρίς καμία κατεργασία, εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και παρέμεινε στη φιάλη μέχρι οι απαιτητικοί αδερφοί αποφασίσουν ότι είναι έτοιμο. Και τώρα είναι.

Είναι όμως και νέο. Αν έχεις υπομονή (και αυτοσυγκράτηση), για 3-4 χρόνια ακόμα, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα εξελιχθεί στο «μεγαλύτερο» ελληνικό κρασί της συλλογής σου. Τολμάς να περιμένεις;

Οι φιάλες είναι πολύ λίγες, λίγο πάνω από 1.000, καθώς οι απώλειες της μεθόδου οινοποίησης είναι μεγάλες.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά. Αν δεν κατάφερες να πας, απλώς ρώτα αυτούς που πήγαν.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ πορφυρό στο ποτήρι.

Μύτη μέτριας(+) αρωματικής έντασης που προδίδει την οινοποίηση του: νωπό χώμα, βρεγμένα φύλλα και τρούφα. Πίσω από αυτά πυκνό, αδιαπέραστο κόκκινο και μαύρο φρούτο, όπως βύσσινο, βατόμουρο, δαμάσκηνο, μύρτιλλο πλαισιωμένα από μαντζουράνα, λεβάντα, καφέ, σκόνη κακάο και θυμάρι.

Στόμα μετρίου (+) όγκου με απίθανη συμπύκνωση, κοφτερή οξύτητα και μέτριες (+) αλλά μεταξένιες τανίνες. Πληθωρικό βύσσινο, μύρτιλο, κεράσι, δαμάσκηνο κάνουν παρέα με λιωμένη κουβερτούρα, φύλλα τσαγιού, εσπρέσο και χαρουπόμελο. Με τη δεύτερη γουλιά νύξεις τζίντζερ και κανέλας δίνουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας στο εντυπωσιακό σύνολο. Επίγευση απλά ατελείωτη.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Άβδηρα, Ξάνθη
Ποικιλία Μαυρούδι, Λημνιό
Αρώματα νωπό χώμα, βρεγμένα φύλλα, τρούφα, βύσσινο, βατόμουρο, δαμάσκηνο, μύρτίλο, μαντζουράνα, λεβάντα, καφές, σκόνη κακάο, θυμάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

NATURAL RED 2016 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοκκινιστά κρέατα, ψητά στη σχάρα ή κυνήγια.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}