ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Nebbio 2012 - Κτήμα Τέχνη Οίνου
Κτήμα Τέχνη Οίνου

NEBBIO 2012 - ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ

  Ελλάδα / Δράμα
€40,30
35.40
€35,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Δε χρειάζεται πια να περιμένεις χρόνια για να δοκιμάσεις ένα κορυφαίο Nebbiolo!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Θες το κρασί σου να μυρίζει βιολέτες και βύσσινα που θα ξεχειλίζουν από το ποτήρι; Το Nebbio της Τέχνης Οίνου έχει αυτά και άλλα τόσα και δικαίως είναι από τα πρώτα κρασιά του κτήματος που εξαντλείται.

Το Κτήμα Τέχνη Οίνου, στο Μικροχώρι Δράμας, κάνει από το 1995 μέχρι σήμερα εκπληκτικά κρασιά με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Οι διεθνείς ποικιλίες καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των αμπελώνων και στο terroir της Δράμας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το Nebbiolo είναι το καμάρι του οινοποιείου μιας και η δύστροπη ιταλική ποικιλία έχει εγκλιματιστεί τέλεια στο Μικροχώρι και αποτελεί τη βάση για ένα μεγάλο κρασί, το Nebbio. Τα σταφύλια μαζεύονται την κατάλληλη στιγμή και έπειτα το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει για αρκετούς μήνες, τουλάχιστον 12, σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Ακολουθεί μακρόχρονη παλαίωση στη φιάλη, στο κελάρι του οινοποιείου. Το Nebbiolo έχει συνήθως ρωμαλέες τανίνες που θέλουν χρόνο και υπομονή για να δαμαστούν έτσι ώστε να φτάσει στο ποτήρι σου έτοιμο για μεγάλες απολαύσεις. Έτσι ακριβώς είναι και το Nebbio της Τέχνης Οίνου.

Ένα κορυφαίο κόκκινο κρασί που πρέπει να έχεις στην κάβα σου!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα, με γκρενά ανταύγειες και πολύπλοκα αρώματα βύσσινου, δαμάσκηνου, κερασιού, αγριοφράουλας, φραγκοστάφυλου, βανίλιας, αποξηραμένης βιολέτας, λεβάντας, βοτάνων, πράσινου πιπεριού, μελανιού και τσαγιού. Νόστιμο στόμα, με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και έντονες αλλά ώριμες τανίνες.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Nebbiolo
Αρώματα Βύσσινο, δαμάσκηνο, κεράσι, αγριοφράουλα, φραγκοστάφυλο, βανίλια, αποξηραμένη βιολέτα, λεβάντα, βοτάνα, πράσινο πιπέρι, μελάνι, τσάι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

NEBBIO 2012 - ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο ραγού με άγρια μανιτάρια, μοσχαράκι wellington ή σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα σε κόκκινο κρασί με παπαρδέλες.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}