ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νεμέα Grande Cuvee 2023 - Κτήμα Σκούρα
Κτήμα Σκούρα

ΝΕΜΕΑ GRANDE CUVEE 2023 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ

  Ελλάδα / Νεμέα
€24,20
€21,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κορυφαίο ελληνικό κόκκινο κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Νεμέα Grande Cuvee 2023 του Κτήματος Σκούρα είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του, μια μεγάλη Νεμέα και ένα απίθανο Αγιωργίτικο. Ο Γιώργος και ο Δημήτρης Σκούρας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για μια φανταστική Νεμέα που ξεχειλίζει ζουμερά κόκκινα φρούτα, λουλούδια και μπαχάρια, που με την παλαίωση μπορεί να εξελιχθεί σε μεγαθήριο!

Το Κτήμα Σκούρα, ιδρύθηκε το 1986 από τον Γιώργο Σκούρα, βρίσκεται λίγο έξω από τη Νεμέα και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και φιλόξενα οινοποιεία της Ελλάδας. Σε ένα επιβλητικό οινοποιείο με εντυπωσιακή σάλα γευσιγνωσίας και υπόγειο κελάρι γεμάτο δρύινα βαρέλια, παράγονται εκφραστικά κρασιά με έμφαση στο Αγιωργίτικο, αλλά και άλλες διεθνείς ποικιλίες όπως Cabernet Sauvignon, Syrah και Viognier. Το οινοποιείο παράγει κρασιά με πολυπλοκότητα, δυναμισμό και χαρακτήρα που αντανακλούν πλήρως τόσο την κάθε ποικιλία όσο και τον τόπο στον οποίο μεγαλώνει.

Η Νεμέα Grande Cuvee 2023 ανήκει σε αυτά, με το Αγιωργίτικο να προέρχεται από αμπελώνες ηλικίας 31 ετών και σε υψόμετρο 1040 μέτρων. Η ζύμωση γίνεται μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ενώ στη συνέχεια το κρασί μεταφέρεται σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου παλαιώνει συνολικά για 12 μήνες. Εκεί αποκτά απίστευτη πολυπλοκότητα και δομή, διατηρώντας την κομψότητα της ποικιλίας. Τέλος, παραμένει για 6 μήνες στη φιάλη πριν τη διάθεσή του στην αγορά, όπου τελειοποιείται και καταλήγει σε ένα πλούσιο αλλά ισορροπημένο κρασί με βυσσινάτη οξύτητα και καλογυαλισμένες ταννίνες.

Κάνε μια φιάλη Νεμέα Grande Cuvee 2023, από το κτήμα Σκούρα, δική σου και απόλαυσέ τη στο κυριακάτικο barbeque, ή κράτησέ την για ακόμα μια 8ετία. Θα σε ανταμείψει!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει πλούσια αρώματα από βύσσινα, βατόμουρα, φράουλες και δαμάσκηνα. Νότες από τριαντάφυλλο, βανίλια και γαρύφαλλο, μπλέκονται με διακριτικά αρώματα μαύρης σοκολάτας, κέδρου, καφέ, καπνού, πούρου και γραφίτη.

Στο στόμα είναι πληθωρικό, με γεμάτο σώμα, δροσιστική οξύτητα και έντονες αλλά ώριμες ταννίνες. Γεύσεις από βύσσινο, δαμάσκηνο και μαύρο μούρο, πλαισιώνονται από νότες βανίλιας, σοκολάτας γάλακτος, καπνό και πιπέρι. Η διακριτική ορυκτότητα συμπληρώνει το πολύπλοκο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Νεμέα, Ελλάδα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα βύσσινο, βατόμουρο, φράουλα, δαμάσκηνο, τριαντάφυλλο, βανίλια, γαρύφαλλο, μαύρη σοκολάτα, κέδρος, καφές, καπνός, πούρο, γραφίτης
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΕΜΕΑ GRANDE CUVEE 2023 - ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με μοσχαράκι ραγού, σιγομαγειρεμένα μάγουλα με σάλτσα κόκκινου κρασιού, παπαρδέλες φούρνου με κιμά.

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}