ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νεμέα 2010 - Κτήμα Νέμειον
Κτήμα Νέμειον

ΝΕΜΕΑ 2010 - ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ

  Ελλάδα / Νεμέα
€16,40
€14,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ζουμερό, πληθωρικό και με συγκλονιστική σχέση ποιότητας τιμής!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Νεμέα από τους Αμπελώνες Βασιλείου είναι ένα κλασικό και αγαπημένο κόκκινο κρασί από Αγιωργίτικο. Είναι το κρασί που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε cozy κυριακάτικα μεσημέρια με κοκκινιστό μοσχαράκι της μαμάς.

Ο Γιώργος Βασιλείου μετά την κατάκτηση της Αττικής και του Σαββατιανού θέλησε να επεκταθεί και στη Νεμέα. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να επενδύσει στην αγορά αμπελώνων εκεί και στην ίδρυση του δικού του πανέμορφου οινοποιείου. Συγκεκριμένα εκεί έφτιαξε ένα από τα πρώτα ισοβαρικά οινοποιεία της χώρας. To 2001 ήταν η πρώτη φορά που κυκλοφόρησε τη Νεμέα του, μια Νεμέα που αποτελεί μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς και σταθερή αξία για το Αγιωργίτικο. Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι από ιδιόκτητους αμπελώνες σε Ασπρόκαμπο και έπειτα μεταφέρονται στο οινοποιείο σε μικρά τελάρα, για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ποιότητας σταφυλιών. Το κρασί ζυμώνει αρχικά σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα μεταφέρεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 228 λίτρων όπου και παλαιώνει για 14 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό και πληθωρικό και με συγκλονιστική σχέση ποιότητας τιμής.

Η Νεμέα από τους Αμπελώνες Βασιλείου είναι ένα από τα κρασιά που πρέπει να δοκιμάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Η Νεμέα από τους Αμπελώνες Βασιλείου έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και πληθωρικά αρώματα μαρμελάδας κερασιού, δαμάσκηνου, μαύρου μούρου, βανίλιας, κανέλας, γαρύφαλλου, καπνού, σοκολάτας και δέρματος.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ζουμερή οξύτητα και βελούδινες τανίνες. Ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα μπλέκονται με γλυκά μπαχάρια, κακάο και ξηρούς καρπούς.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2010
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα μαρμελάδα κεράσι, δαμάσκηνο, μαύρα μούρα, βανίλια, κανέλα, γαρύφαλλο, καπνός, σοκολάτα, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16 °C
Παλαίωση 15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΕΜΕΑ 2010 - ΚΤΗΜΑ ΝΕΜΕΙΟΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι τας κεμπάπ, γιουβέτσι, λουκάνικα με καραμελωμένα κρεμμύδια και δαμάσκηνα

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}