Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Νεμέα Μικροκλίμα 2006 - Κτήμα Παπαϊωάννου
Κτήμα Παπαϊωάννου

ΝΕΜΕΑ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ 2006 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

  Ελλάδα / Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια Κατηγορία Πάνω και Μόνη της!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν ακούς Νεμέα αυτόματα έρχεται στο μυαλό σου το όνομα Παπαϊωάννου. Και όταν σκέφτεσαι Παπαϊωάννου σίγουρα σκέφτεσαι Μικροκλίμα. Το Μικροκλίμα του Παπαϊωάννου είναι ένα από τα κορυφαία Αγιωργίτικα και κάθε χρόνο σαρώνει τα βραβεία σε όλους τους διαγωνισμούς που συμμετέχει.

Το οικογενειακό οινοποιείο στην αρχαία Νεμέα ασχολείται με το Αγιωργίτικο από το 1876 και ήταν από τα πρώτα της περιοχής που ασχολήθηκε με τη βιολογική καλλιέργεια. Το Μικροκλίμα προέρχεται από ένα συγκεκριμένο κομμάτι του αμπελώνα με κλήματα 40 ετών. Το κρασί παλαιώνει για 20 μήνες σε νέα δρύινα βαρέλια και για 18 μήνες στη φιάλη. Οι 3.600 φιάλες του ποτέ μα ποτέ δεν είναι αρκετές αφού είναι ένα από τα αγαπημένα κρασιά όλων των οινόφιλων που συνήθως κρατάνε και παλιές χρονιές στο κελάρι τους.

Πιες το τώρα ή μετά από 10-15 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Αν το βελούδο ήταν κρασί τότε σίγουρα θα ήταν Μικροκλίμα! Από την κίνηση του στο ποτήρι μέχρι την αίσθηση του στο στόμα θυμίζει κομμάτι από ακριβό βελούδο σε βαθύ πορφυρό χρώμα. Αυτό το παιχνίδι με τα βαρέλια (γαλλικά και αμερικάνικα) τονίζει μοναδικά τον πικάντικο και σοκολατένιο χαρακτήρα του Αγιωργίτικου και ταιριάζει απίστευτα με το πλούσιο ώριμο φρούτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2006
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα κεράσι, φράουλα, δαμάσκηνο, βύσσινο, κεδρος, δέρμα, καπνός, βανιλια, μοσχοκάρυδο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 20 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΝΕΜΕΑ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ 2006 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με μοσχαράκι bourguignon, κρασάτο αγριογούρουνο με δαμάσκηνα ή ένα κόκορα παστιτσάδα.

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}