ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Νεμέα Παλαιά Κλήματα 2015  - Κτήμα Παπαϊωάννου
Κτήμα Παπαϊωάννου

ΝΕΜΕΑ ΠΑΛΑΙΑ ΚΛΗΜΑΤΑ 2015 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

  Ελλάδα / Νεμέα
€18,90
16.10
€16,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένα από τα μεγάλα ονόματα της Νεμέας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Νεμέα Παλαιά Κλήματα από το Κτήμα Παπαϊωάννου, έρχεται στο μυαλό σου αυτόματα, όταν σκέφτεσαι Αγιωργίτικο. Η Νεμέα Παλαιά Κλήματα του Παπαϊωάννου, είναι ένα κορυφαίο Αγιωργίτικο, με μοναδική πολυπλοκότητα και συμπύκνωση, έχοντας παράλληλα την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής!

Το οικογενειακό οινοποιείο του Θανάση Παπαϊωάννου, στην αρχαία Νεμέα, ασχολείται με το Αγιωργίτικο από το 1876 και ήταν από τα πρώτα της περιοχής που ασχολήθηκε με τη βιολογική καλλιέργεια. Η Νεμέα Παλαιά Κλήματα προέρχεται από ένα συγκεκριμένο κομμάτι του αμπελώνα με κλήματα 40 ετών. Το κρασί παλαιώνει για τουλάχιστον 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και για 12 μήνες στη φιάλη. Το πυκνό κόκκινο και μαύρο φρούτο ντύνεται με τον πικάντικο, μπαχαρένιο μανδύα του βαρελιού, δίνοντας μια από τις πιο τυπικές και κλασικές εκφράσεις του Αγιωργίτικου.


Πιες το τώρα ή μετά από 8-10 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και έντονα αρώματα βύσσινου, κερασιού, δαμάσκηνου, μαρμελάδας φράουλας, βανίλιας, καραμέλας, κανέλας και σοκολάτας. Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά ζουμερές τανίνες. Ώριμο, ζουμερό, μαύρο κεράσι, βατόμουρο και βύσσινο, μπλέκονται με νότες σοκολάτας γάλακτος, καφέ, βανίλιας, καπνού, πιπεριού και καραμέλας.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα Βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, μαρμελάδα φράουλα, βατόμουρο, καπνός, βανίλια, καραμέλα, κανέλα, σοκολάτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΝΕΜΕΑ ΠΑΛΑΙΑ ΚΛΗΜΑΤΑ 2015 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με μοσχαράκι bourguignon, κρασάτο αγριογούρουνο με δαμάσκηνα ή ένα κόκορα παστιτσάδα.

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}