ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νεμέα 2020 - Οινοποιείο Τρουπή
Οινοποιείο Τρουπή

ΝΕΜΕΑ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
€21,90
€17,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Αγιωργίτικο για το καλοκαίρι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Νεμέα του Οινοποιείου Τρουπή συνδυάζει μοναδικά το πλούσιο φρούτο με τον πικάντικο χαρακτήρα του βαρελιού. Παράλληλα οι γηγενείς ζύμες και οι ελάχιστες παρεμβάσεις αφήνουν τόσο την ποικιλία όσο και το terroir να μιλήσουν στο ποτήρι. Εμείς το λατρέψαμε, εσύ;

Το Οινοποιείο Τρουπή το γνωρίσαμε από τα υπέροχα Μοσχοφίλερα του, αλλά απ’ ότι φαίνεται κάνουν απίθανη δουλειά και στα ερυθρά, με τρανή απόδειξη τη Νεμέα τους. Μπορεί να σου μοιάζει καινούργια ετικέτα αλλά δεν είναι. Το κρασί αυτό κυκλοφορούσε και πριν αλλά έφευγε όλο στο εξωτερικό. Φέτος αυτό άλλαξε και η χαρά μας είναι απερίγραπτη. Το Αγιωργίτικο καλλιεργείται σε υψόμετρο 720 μέτρων, στην ορεινή περιοχή του όρους Κυλλήνη, γεγονός που συντελεί στην τραγανή οξύτητα και τη φρεσκάδα του κρασιού. Το άγγιγμα του βαρελιού είναι τόσο όσο χρειάζεται για να ενισχύσει την πολυπλοκότητα του ήδη εντυπωσιακού κρασιού. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση.

Απόλαυσέ το ελαφρά δροσερό παρέα με καυτά πιάτα κρεατικών!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Νεμέα του Οινοποιείου Τρουπή έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και μεθυστικά αρώματα βύσσινου, μαρμελάδας φράουλας, κερασιού, βανίλιας, τριαντάφυλλου, λεβάντας, κανέλας και σοκολάτας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες τανίνες. Τα φρεσκοκομμένα κόκκινα φρούτα μπλέκονται με γλυκά μπαχάρια, λιωμένη σοκολάτα και αποξηραμένα μωβ λουλούδια.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα Βύσσινο, μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, βανίλια, τριαντάφυλλο, λεβάντα, κανέλα, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14-16°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΕΜΕΑ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με παστίτσιο, κεφτεδάκια με σάλτσα και πατάτες, μοσχαράκι κρασάτο

Κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι

Για τα κεφτεδάκια 
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας
 μυρωδικά 
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
200 ml. χυμό ντομάτας
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με το γάλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε στον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί, στυμμένο καλά.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με το ταλαγάνι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}