Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Νεμέα 2016 - Οινοποιία Αϊβαλή
92
Οινοποιία Αϊβαλή

ΝΕΜΕΑ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
€13,90
12.50
€12,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Η υπέροχη ανεξερεύνητη πλευρά της Νεμέας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Επιμένοντας στην καταγωγή έρχονται οι Μεγάλες Νεμέες!

Αν γνωρίζεις τον Χρήστο Αϊβαλή ίσως τον θεωρείς ιδιόρρυθμο, εκρηκτικό, πληθωρικό αλλά χωρίς αμφιβολία ξέρεις την εμμονή του στην τελειότητα. Τελειότητα που όπως λέει ο ίδιος επιτυγχάνεται μόνο μέσα από τον έλεγχο κάθε λεπτομέρειας και την επιμονή στην καταγωγή.

Σε κάθε ένα από τα ξηρικά αμπελοτόπια του κτήματος το Αγιωργίτικο καλλιεργείται με σχεδόν εμμονική προσοχή στην φάση της αμπελουργίας εφαρμόζοντας πρακτικές της βιοδυναμικής γεωργίας. Οι ιδιαίτερα χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις (150 – 550 κιλά / στρέμμα), χαρίζουν συγκλονιστικής συμπύκνωσης καρπό που, στη λογική της Βουργουνδίας, συλλέγεται και οινοποιείται ξεχωριστά ανά αμπελοτόπι, χωρίς προσμίξεις. Η έκφραση της ιδιαιτερότητας κάθε μικροκλίματος και η εφαρμογή των πλέον σύγχρονων οινοποιητικών τεχνικών κάνουν τα κρασιά του Κτήματος Αϊβαλή να κερδίζουν επάξια τη θέση τους ανάμεσα στα κορυφαία της ζώνης της Νεμέας.

Όμως ο Χρήστος Αϊβαλής περηφανεύεται για ένα μόνο πράγμα, για το μεγαλύτερό του όπως λέει κατόρθωμα, τον γιό του Σωτήρη.

Ο Σωτήρης επέστρεψε πρόσφατα από τις οινολογικές του σπουδές στο Baun της Βουργουνδίας και αν και μόλις 25 ετών έχει ήδη αναλάβει σημαντικό ρόλο στο οινοποιείο. Η Νεμέα 2016 του Κτήματος Αϊβαλή είναι δικό του δημιούργημα. Αποκλειστικά από το αμπελοτόπι στην περιοχή της Γερακίνας, στην ανεξερεύνητη πλευρά της Νεμέας, η σοδειά του 2016 ωρίμασε 14 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και εμφιαλώθηκε χωρίς σταθεροποίηση και φιλτράρισμα δίνοντας ένα μοναδικής εκφραστικής έντασης κόκκινο κρασί που έκανε τον πατέρα του ακόμη πιο περήφανο.  

Και να ξέρετε ότι έχουμε να δούμε πολλά ακόμη από τους δυο τους...

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Φωτεινό πορφυροκόκκινο χρώμα στο ποτήρι.

Ιδιαίτερα έντονη αλλά και πολύπλοκη μύτη, με το δαμάσκηνο, το βύσσινο και την ώριμη φράουλα σε πρώτο ρόλο, να πλαισιώνονται από βιολέτα, ξηρούς καρπούς και βοτανικές νύξεις πράσινου τσαγιού. Μπαχαρένια αίσθηση μαύρου πιπεριού, γαρύφαλλου και βανίλιας  συμπληρώνει τα πρωτογενή αρώματα ενώ δρυς, νωπό χώμα, καπνός, μελάνι και νύξεις πικρής σοκολάτας ολοκληρώνουν το πλούσιο σε βάθος και χαρακτήρα σύνολο.

Στόμα στιβαρό, με καλοδουλεμένες μέτριες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Βύσσινο, δαμάσκηνο και φρυγανιά κυριαρχούν με την έντονα μπαχαρένια αίσθηση να συνοδεύει την πικρή σοκολάτα επιμένοντας στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα δαμάσκηνο, βύσσινο, ώριμη φράουλα, βιολέτα, ξηροί καρποί, πράσινο τσάι, μαύρο πιπέρι, γαρύφαλλο, βανίλια, δρυς, νωπό χώμα, καπνός, μελάνι, πικρή σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14 °C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΕΜΕΑ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κόκκινα κρεατικά με σάλτσες, ψητές χοιρινές μπριζόλες ή κίτρινα τυριά.

Osso Bucco με gremolata και ριζότο Milanese

Για το Osso Bucco
• 4 χοντρές φέτες βοδινό μπούτι
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 4 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
• 1 κονσέρβα ντομάτες
• 1 λίτρο φρέσκο ζωμό κρέατος ( ή 1 κύβο ζωμό βοδινού διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό)
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 
• 1 φύλλο δάφνης


για το ριζότο 
• 75g βούτυρο
• 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 250g ρύζι για ριζότο
• 1 πρέζα σαφράν
• 850ml ζωμός κοτόπουλου
• 60g Παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη


για την gremolata 
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• καλή χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο τριμμένο



1. Για το osso bucco: Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το κρέας με το αλεύρι, το βάζουμε στο τηγάνι μόλις αυτό κάψει και το αφήνουμε έως ότου ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το αφαιρούμε και προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με καπάκι, προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό, τον πελτέ ντομάτας και τη δάφνη, και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη θερμότητα ώστε να σιγοβράζει, προσθέστε το κρέας, κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε το για 4 έως 5 ώρες ή μέχρι να γίνει το κρέας πολύ τρυφερό. Αλατοπιπερώστε και είναι έτοιμο. Αναμειγνύουμε τα συστατικά της gremolata και την κρατάμε για το σερβίρισμα.


2. Για το ριζότο: Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Προσθέστε το σαφράν στο ζωμό κοτόπουλο, ανακατέψτε το καλά και προσθέστε στο τηγάνι μια κουταλιά κάθε φορά. Ανακατεύετε συνεχώς, έως ότου πιει το ζωμό και προσθέστε την επόμενη κουταλιά. Μετά από 20 λεπτά, ελέγξτε αν έχει μαγειρευτεί το ρύζι - θα πρέπει να οι κόκκοι να εξακολουθούν να έχουν μια πολύ μικρή τραγανότητα. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέστε την παρμεζάνα και άφθονα καρυκεύματα. 

Για να σερβίρετε, απλώστε την gremolata πάνω από το κρέας και προσθέστε το ριζότο στο πλάι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}