Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Νέμειος Οίνος 2017 - Κτήμα Γκόφα
Κτήμα Γκόφα

ΝΕΜΕΙΟΣ ΟΙΝΟΣ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ

  Ελλάδα / Νεμέα
€8,70
7.80
€7,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Πολύ παραπάνω από ένα καθημερινό κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν υπήρχε διαγωνισμός «τιμιότητας» στο κρασί, ο Νέμειος Οίνος του Κτήματος Γκόφα θα ήταν σίγουρα στα μετάλλια!

Στους ιδιόκτητους αμπελώνες του Κτήματος στην περιοχή Σιμάρκου, στο «grand cru» χωρίο Κούτσι της Νεμέας, το Αγιωργίτικο καλλιεργήθηκε με ιδιαίτερη προσοχή κατά την αμπελουργία και οινοποιήθηκε με ακόμη μεγαλύτερη προσωπική φροντίδα του σχεδόν εμμονικού με τις λεπτομέρειες Κωστή Γκόφα. Το μικρό πέρασμα από βαρέλι του χάρισε όση ακριβώς πολυπλοκότητα χρειαζόταν για να το κάνει μια από τις καλύτερες επιλογές για όλο τον χρόνο.

Το αποτέλεσμα είναι ο Νέμειος Οίνος 2017 του Κτήματος Γκόφα να είναι πολύ παραπάνω από ένα καθημερινό κρασί. Ακόμη και σε ένα γιορτινό τραπέζι, σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσει. Αν βέβαια λάβεις υπόψη σου και την τιμή, το μετάλλιο είναι σίγουρο!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Φωτεινό ρουμπινί με βυσσινί ανταύγειες στο ποτήρι.

Εντυπωσιακή μύτη γεμάτη μαρμελαδένια φρούτα και καραμέλα γάλακτος. Φράουλα και κεράσι κυριαρχούν συνοδεία γλυκών μπαχαρένιων αρωμάτων κανέλας, γαρύφαλλου και βανίλιας ενώ πικάντικα μπαχάρια και κακάο κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους.

Μέτριου όγκου σώμα, με ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές τανίνες. Το φρούτο είναι πιο πικάντικο και πιο άγουρο στο στόμα με την αίσθηση κακάο να ακολουθεί και να παραμένει στην μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα μαρμελάδα φράουλα, μαρμελάδα κεράσι, κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια, μαύρο πιπέρι, κακάο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΕΜΕΙΟΣ ΟΙΝΟΣ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με μοσχαράκι κοκκινιστό, μακαρόνια με κιμά ή ελαφρά κίτρινα τυριά

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}