ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Nero d’Avola 2023 Trisole - Cantine Birgi
Cantine Birgi

NERO D’AVOLA 2023 TRISOLE - CANTINE BIRGI

  Ιταλία / Sicily
€14,90
€13,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αυθεντική γεύση Σικελίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Trisole Nero d'Avola 2023 από το οινοποιείο Cantine Birgi, είναι ένα κόκκινο κρασί που έχει όλα όσα θα περιμένεις, για να κάνεις μια πολύ καλή εισαγωγή στα κρασιά της Σικελίας και την σημαντικότερη ερυθρή ποικιλία της. Κεράσια, βατόμουρα και νότες μπαχαρικών, δίνει μια πολύ καλή πρώτη εντύπωση για την περιοχή προέλευσής του!

Το οινοποιείο Cantine Birgi ιδρύθηκε το 1960 κοντά στην πόλη Marsala (Trapani), από την επιθυμία μιας ομάδας αμπελουργών να αναδείξουν τις τοπικές παραδόσεις. Συνεργασία, γνώση, σεβασμός προς τη φύση και πάθος για τη σικελική κληρονομιά αποτελούν τους πυλώνες του οινοποιείου. Οι αμπελώνες καλλιεργούνται με παραδοσιακές τεχνικές, ενώ ο τρύγος γίνεται ακόμη χειρωνακτικά.

Το Nero d'Avola 2023, ανήκει στη συλλογή Trisole και τα αμπέλια βρίσκονται στο δυτικό κομμάτι του νησιού. Η οινοποίηση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ώστε η ποικιλία να εκφράσει κατά 100% τη δύναμη και την κομψότητα της, ενώ η μικρή παραμονή με οινολάσπες, κατέληξε σε ένα πολύ ισορροπημένο και καλά δομημένο κρασί.

Δοκίμασέ το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Πλούσια αρώματα από κόκκινα κεράσια και βατόμουρα, με διακριτικές νότες μοσχοκάρυδου και πιπεριού.

Στο στόμα είναι γεμάτο με ζουμερό φρούτο, ισχυρές και καλά δομημένες τανίνες και μέτρια οξύτητα. Μαρμελάδα κεράσι, δαμάσκηνο, μύρτιλο και νότες ζύμης και πιπεριού, δημιουργούν μια πλούσια και μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Σικελία, Ιταλία
Ποικιλία Nero d'Avola
Αρώματα Κόκκινο κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, μοσχοκάρυδο, πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 13ºC
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

NERO D’AVOLA 2023 TRISOLE - CANTINE BIRGI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με πιάτα με κόκκινα κρέατα, αλλαντικά και ζυμαρικά με πλούσιες σάλτσες

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}