ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νυχτοπούλι 2020 - Οινοποιείο Ευφροσύνη
Οινοποιείο Ευφροσύνη

ΝΥΧΤΟΠΟΥΛΙ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

  Ελλάδα / Ηράκλειο
€10,30
€8,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα κρασί που φέρει το αποτύπωμα του Κρητικού terroir!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Νυχτοπούλι από το Οινοποιείο Ευφροσύνη είναι ένα κρασί που συνδυάζει το κομψό Λιάτικο με το μπριόζο Κοτσιφάλι σε ένα κρασί που φέρει το αποτύπωμα του Κρητικού terroir. Ελαφρά δροσερό θα ταιριάξει σχεδόν με τα πάντα!

Το οινοποιείο Ευφροσύνη βρίσκεται στο χωριό Κεράσια του δήμου Ηρακλείου. Η περιοχή ήταν γνωστή, μέχρι την δεκαετία του ’90, για την εξαιρετική σταφίδα που έκανε. Πλέον εκτός από σταφίδα κάνει και κρασιά ανωτέρας ποιότητας. Στο οινοποιείο Ευφροσύνη ασχολούνται τόσο με γηγενείς ποικιλίες όπως Βηλάνα, Θραψαθήρι, Λιάτικο, Μανδηλάρι και Κοτσιφάλι, όσο και με διεθνείς όπως Cabernet Sauvignon, Syrah και Chardonnay. Τα κρασιά τους φημίζονται για την εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής τους και την εκφραστικότητά τους. Μια νέα προσθήκη στη γκάμα τους είναι το Νυχτοπούλι που συνδυάζει δυο κρητικές ερυθρές ποικιλίες, το Λιάτικο και το Κοτσιφάλι, σε ένα πληθωρικό κόκκινο κρασί με διακριτικό άγγιγμα βαρελιού.

Απόλαυσε το Νυχτοπούλι από το Οινοποιείο Ευφροσύνη παρέα με πικάντικα πιάτα κρεατικών!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Νυχτοπούλι από το Οινοποιείο Ευφροσύνη έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα μαρμελάδας φράουλας, κερασιού, δαμάσκηνου, κανέλας, βανίλιας, πιπεριού και βουτύρου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και βελούδινες τανίνες. Τα ώριμα κόκκινα φρούτα μπλέκονται με νότες γλυκών μπαχαρικών, καπνού και αποξηραμένων βοτάνων σε ένα αρωματικό γαϊτανάκι.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Κοτσιφάλι, Λιάτικο
Αρώματα Μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, δαμάσκηνο, κανέλα, βανίλια, πιπέρι, βούτυρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 Μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΥΧΤΟΠΟΥΛΙ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με κεφτεδάκια με σάλτσα, πανσέτα στα κάρβουνα, μακαρόνια με κιμά

Κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι

Για τα κεφτεδάκια 
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας
 μυρωδικά 
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
200 ml. χυμό ντομάτας
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με το γάλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε στον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί, στυμμένο καλά.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με το ταλαγάνι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}