ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Nostos Alexandra's 2018 - Οινοποιία Μανουσάκη
Οινοποιία Μανουσάκη

NOSTOS ALEXANDRA'S 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€21,90
€18,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Για πολλούς είναι ένα από τα καλύτερα κρασιά του οινοποιείου και δεν έχουν άδικο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Nostos Alexandra’s από την Οινοποιία Μανουσάκη είναι ένα συναισθηματικό κρασί, καθώς συμβολίζει την επιστροφή της Αλεξάνδρας, της μικρότερης κόρης του Θεόδωρου (Ted) Μανουσάκη, στην Ελλάδα. Για πολλούς είναι ένα από τα καλύτερα κρασιά του οινοποιείου και δεν έχουν άδικο! Πλέον, φέρει κι επίσημα την υπογραφή της Αλεξάνδρας, μιας και έχει επιμεληθεί την υπέροχη φιάλη του, που θυμίζει έργο τέχνης από το MoMa (Museum of Modern Art)!

Ο Ted έφυγε για την Αμερική στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών. Πάντα ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του και να κάνει κάτι για να τιμήσει τον τόπο και τις παραδόσεις του. Η μεγάλη οινοποιητική παράδοση της Κρήτης, του έδωσε την ιδέα να φτιάξει το δικό του οινοποιείο και έτσι το 1993 φύτεψε τα πρώτα αμπέλια. Αυτό ήταν αρκετό για «φυτέψει» το σπόρο του νόστου της επιστροφής και στην κόρη του Αλεξάνδρα, η οποία γύρισε στην Κρήτη, αφήνοντας τη Νέα Υόρκη, κάποια χρόνια μετά. Η Αλεξάνδρα και ο σύζυγος της ο Afsin, βρίσκονται στο τιμόνι του οινοποιείου τα τελευταία χρόνια, τιμώντας το όραμα του πατέρα της.

Στο ξεκίνημα του οινοποιείου, το 1993, επιστρατεύτηκε μια διεθνούς κύρους επιστημονική ομάδα για την επιλογή των ποικιλιών που θα καλλιεργούσαν στις πλαγιές, γύρω από το Βατόλακκο Χανίων. Το Grenache της κοιλάδας του Ροδανού ήταν μια από τις βασικές. Το Syrah και το Mourvedre ήρθαν λίγο αργότερα (όπως και η Αλεξάνδρα). Το χαρμάνι του Nostos Alexandra’s αποτελείται από 40% Syrah, 40% Mourvedre και 20% Grenache Rouge. Τα σταφύλια προέρχονται από 2 διαφορετικά αμπελοτόπια, ένα σε υψόμετρο 380μ. και ένα σε υψόμετρο 600μ. Το Syrah οινοποιείται σε δρύινες δεξαμενές, ενώ τα άλλα δυο σε ανοξείδωτες. Μετά τη ζύμωση το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά (75%) αλλά και αμερικάνικα βαρέλια (25%), για περίπου 10 μήνες.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Nostos Alexandra’s από την Οινοποιία Μανουσάκη έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και έντονη μύτη γεμάτη από κόκκινα και μαύρα φρούτα όπως κεράσι, δαμάσκηνο, μύρτιλο, βύσσινο και μαύρο μούρο. Νύξεις βανίλιας, δέρματος, γλυκόριζας, καπνού, πιπεριού, ιωδίου και πιπεριού συμπληρώνουν το αρωματικό μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, μέτριες τανίνες και ζουμερή, δροσιστική οξύτητα. Ώριμο κεράσι, μαρμελάδα βατόμουρο, δαμάσκηνο και βύσσινο μπλέκονται με νότες βανίλιας, καπνού, καραμέλας, σοκολάτας, γλυκόριζας, κανέλας και ευκάλυπτου.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Χανιά
Ποικιλία Syrah, Mourvedre, Grenache Rouge
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

NOSTOS ALEXANDRA'S 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα rib eye με αρωματικό βούτυρο, ένα burger με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί, ή ένα καρέ αρνιού με δετρολίβανο και κόκκινο κρασί.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}