ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Nostos Blend 2017 - Οινοποιία Μανουσάκη
Οινοποιία Μανουσάκη

NOSTOS BLEND 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€29,80
€25,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Δε γίνεται να λείπει από τη συλλογή σου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Nostos Blend από την Οινοποιία Μανουσάκη είναι ίσως ένα από τα καλύτερα κρασιά όχι μόνο του οινοποιείου αλλά και του ελληνικού αμπελώνα γενικότερα! Με λογική που θυμίζει Ροδανό και συμπύκνωση που εντυπωσιάζει αυτό το κρασί δε γίνεται να λείπει από τη συλλογή σου.

Ο Ted όταν επέστρεψε στην πατρίδα του και αποφάσισε να φτιάξει το δικό του οινοποιείο, το 1993, επιστράτευσε μια διεθνούς κύρους επιστημονική ομάδα. Έτσι κατέληξαν στην επιλογή των ποικιλιών που θα καλλιεργούσαν στις πλαγιές, γύρω από το Βατόλακκο Χανίων. Το Grenache και το Roussanne της κοιλάδας του Ροδανού ήταν μια από τις βασικές ποικιλίες. Το Syrah και το Mourvedre ήρθαν λίγο αργότερα.

Το χαρμάνι του Nostos Blend αποτελείται από Syrah, Mourvedre, Grenache Rouge και Roussanne. Τα σταφύλια προέρχονται από 2 διαφορετικά αμπελοτόπια, ένα σε υψόμετρο 380μ. και ένα σε υψόμετρο 600μ. Το Syrah οινοποιείται σε δρύινες δεξαμενές, ενώ τα άλλα σε ανοξείδωτες. Μετά τη ζύμωση το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά (75%) αλλά και αμερικάνικα βαρέλια (25%), για περίπου 10 μήνες.

Αν έχεις υπομονή, μπορείς να το παλαιώσεις για αρκετά χρόνια και θα σε ανταμείψει. Εμείς πάντως δεν έχουμε!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Nostos Blend από την Οινοποιία Μανουσάκη έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και έντονη μύτη γεμάτη από κόκκινα και μαύρα φρούτα όπως κεράσι, σμέουρο, δαμάσκηνο, μύρτιλο, βύσσινο και μαύρο μούρο. Νύξεις βανίλιας, δέρματος, γλυκόριζας, καπνού, πιπεριού, ιωδίου και βιολέτας συμπληρώνουν το αρωματικό μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, μέτριες τανίνες και δροσιστική οξύτητα. Ώριμο κεράσι, μαρμελάδα βατόμουρο, δαμάσκηνο και βύσσινο μπλέκονται με νότες βανίλιας, καπνού, πιπεριού, σοκολάτας, γλυκόριζας, κανέλας και ευκάλυπτου.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Χανιά
Ποικιλία Syrah, Mourvedre, Grenache Rouge, Roussanne
Αρώματα Κεράσι, σμέουρο, δαμάσκηνο, μύρτιλο, βύσσινο, μαύρο μούρο, βανίλια, δέρμα, γλυκόριζα, καπνός, πιπέρι, ιώδιο, βιολέτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

NOSTOS BLEND 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με μοσχαρίσια μάγουλα σε κόκκινο κρασί με πουρέ πατάτας, rib eye, μπούτι πάπιας confit με κεράσια

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}