ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Nostos Mourvedre 2014 - Οινοποιία Μανουσάκη
Οινοποιία Μανουσάκη

NOSTOS MOURVEDRE 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Οι ελάχιστες, τελευταίες φιάλες του ερυθρού μονόκερου της Κρήτης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To ξέρουμε πως το ήθελες και το έψαχνες παντού, γι’ αυτό και εξασφαλίσαμε τις τελευταίες, ελάχιστες, συλλεκτικές φιάλες του Nostos Mourvedre 2014 από την Οινοποιία Μανουσάκη. Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και σπάνια κρασιά του κρητικού αμπελώνα και τώρα μπορεί, ευτυχώς, να γίνει και δικό σου!

Το κουκλίστικο οινοποιείο στο Βατόλακκο Χανίων, αποτελεί σημείο αναφοράς τόσο για τα εξαιρετικά κρασιά του όσο και για τις μοναδικές γευσιγνωσίες και ξεναγήσεις που διοργανώνει. Ο μπαμπάς Μανουσάκης ίδρυσε το οικογενειακό οινοποιείο το 1993 επιστρέφοντας από την Αμερική, όπου ζούσε για χρόνια. Έτσι βάφτισε τα κρασιά του Nostos, γιατί τα χρόνια που ζούσε σαν μετανάστης νοσταλγούσε καθημερινά την Κρήτη του. Η επιστροφή της κόρης του, Αλεξάνδρας, μετά από 14 χρόνια, ήταν αυτό που άλλαξε τα πάντα. Η οικογένεια μεγάλωσε και ενώθηκε γύρω από ένα τσαμπί σταφύλι, αποφασισμένη να δημιουργήσει ότι καλύτερο μπορεί από τον ευλογημένο τόπο της. Δεκατρία χρόνια μετά, η Οινοποιία Μανουσάκη ανήκει δικαιωματικά στα πιο αξιόλογα ελληνικά οινοποιεία, που λάμπουν και στο εξωτερικό!

Το Nostos Mourvedre είναι το καμάρι τους. Ένα αμπελοτόπι στα 320-380 μέτρα, με παλιά και νέα κλήματα δίνει τον καλύτερο καρπό του. Ακολουθεί κλασική ερυθρή οινοποίηση σε δρύινες δεξαμενές και εκχύλιση 20 ημερών, που χαρίζει βαθύ χρώμα και ρωμαλέες τανίνες. Το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά (75%) και αμερικάνικα (25%) βαρέλια για 12 μήνες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο σε μόλις 840 συλλεκτικές φιάλες.

Το Nostos Mourvedre 2014 από την Οινοποιία Μανουσάκη είναι το απόλυτο δώρο για κάθε συλλέκτη κρασιών!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
To Nostos Mourvedre από την Οινοποιία Μανουσάκη έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστικά αρώματα κερασιού, βύσσινου, δαμάσκηνου, μαύρου μούρου, cassis, μύρτιλου, βανίλιας, δέρματος, πιπεριού, γλυκόριζας, βιολέτας, σοκολάτας και καφέ. Στο στόμα έχει εντυπωσιακή δομή, γεμάτο σώμα, έντονες αλλά ώριμες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Πλούσιο και ώριμο μαύρο φρούτο συνδυάζεται με νότες γλυκών μπαχαρικών, δέρματος, μπέικον, καρύδας και σοκολάτας. 
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Χανιά
Ποικιλία Mourvedre
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, μαύρο μούρο, cassis, μύρτιλο, βανίλια, δέρμα, πιπέρι, γλυκόριζα, βιολέτα, καφές, γλυκά μπαχαρικά, δέρματος, μπέικον, καρύδα, σοκολάτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

NOSTOS MOURVEDRE 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο κρασάτο, οσομπούκο με ριζότο milanese, ή μια βουβαλίσια σιτεμένη σπαλομπριζόλα.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}