Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Nostos Grenache 2016 - Οινοποιία Μανουσάκη
Οινοποιία Μανουσάκη

NOSTOS GRENACHE 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

  Χανιά
€21,10
18.00
€18,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα από τα καλύτερα στον κόσμο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Νόστος Grenache της Οινοποιίας Μανουσάκη είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα Grenache στον κόσμο. Κάθε χρόνο εξαντλείται και αφήνει παραπονεμένους πολλούς οινόφιλους που το αναζητούν μετά μανίας.

Ο Νόστος είναι ένα βαθιά συναισθηματικό όνομα καθώς για τον Θεόδωρο (Ted) Μανουσάκη η επιστροφή στην Ελλάδα ήταν όνειρο ζωής. Σε μικρή ηλικία αναγκαστικά μετανάστευσε στην Αμερική. Όταν όμως το 1984 του δόθηκε η ευκαιρία, επέστρεψε.

Μια διεθνούς κύρους επιστημονική ομάδα επιστρατεύτηκε το 1993 για την επιλογή των ποικιλιών που καλλιεργήθηκαν στις πλαγιές γύρω από το Βατόλακκο Χανίων βάσει εδαφολογικών και κλιματικών μελετών. Το Grenache της κοιλάδας του Ροδανού ήταν μια από τις βασικές. Προέρχεται από 2 διαφορετικά αμπελοτόπια, ένα με υψόμετρο 380 μ. και ένα με υψόμετρο 600μ. Μετά τη ζύμωση το κρασί παλαιώνει σε μεγάλες δρύινες δεξαμενές (foudres) χωρητικότητας 3000 λίτρων, για περίπου 10 μήνες. 

Η πολυπλοκότητα και η γαλλική φινέτσα του Nostos Grenache 2016 είναι αυτό που κάθε χρόνο το ανεβάζει όλο και πιο ψηλά, στο βάθρο με το κορυφαία Grenache του κόσμου.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Εντυπωσιακή μύτη με πολυπλοκότητα και βάθος. Φραμπουάζ, φράουλα, ρόδι και μαρμελάδα κεράσι συνδυάζονται με βανίλια, βούτυρο και πράσινο πιπέρι. Κέδρος και σοκολάτα συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Μέτριου (+) όγκου στόμα με φινέτσα, μαλακές, μεταξένιες τανίνες και απόλυτη ισορροπία. Η ζουμερή φράουλα και το κεράσι κυριαρχούν. Η βανίλια, το πράσινο τσάι και η βουτυράτη αίσθηση ξεχωρίζουν και στο στόμα και παραμένουν στη μακράς διάρκειας, πολύπλοκη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Χανιά
Ποικιλία Grenache Rouge
Αρώματα φραμπουάζ, φράουλα, ρόδι, μαρμελάδα κεράσι, γλυκόριζα, βούτυρο, πράσινο τσάι, λευκό πιπέρι, βανίλια, κέδρος, καραμέλα, αποξηραμένα λουλούδια, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

NOSTOS GRENACHE 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κόκορα με μακαρόνια, κοκκινιστά κρέατα ή μέτριας παλαίωσης κίτρινα τυριά.

Coq au vin (κόκορας κρασάτος)

2000 gr. κόκορα
Για την Μαρινάδα
1200 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
3 καρότα
3 κρεμμύδια ξερά
2-3 κλωναράκια θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
15 κόκκους μαύρο πιπέρι


Για το Μαγείρεμα
2 κρεμμύδια ξερά
250 gr. μανιτάρια champignon μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ώριμη ντομάτα
6-7 κλωναράκια μαϊντανό
200 gr. καπνιστή πανσέτα ή μπέικον
250 ml. ζωμό κοτόπουλου
250 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
100 ml. μπράντυ ή κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Zητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τον κόκορα σε μερίδες.
Έπειτα τον πλένουμε και τον καθαρίζουμε από τυχόν υπολείμματα φτερών.

Προετοιμασία
Θα πρέπει ο κόκορας να μαριναριστεί για 24 τουλάχιστον ώρες. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας του κόκορα να μαλακώσει ακόμη περισσότερο!Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τους κόκκους πιπεριού, τις δάφνες και το φρέσκο θυμάρι. Καλύπτουμε με το κόκκινο κρασί, από το οποίο κρατάμε 1 φλυτζάνι για το μαγείρεμα. Αφήνουμε τον κόκορα σκεπασμένο, στη μαρινάδα μέσα στο ψυγείο.

Για το Μαγείρεμα

Αφαιρούμε τον κόκορα από την μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί, ώστε να τον στεγνώσουμε και να μην έχει καθόλου υγρασία. Αφαιρούμε τη δάφνη, το θυμάρι και τα πιπέρια, σουρώνουμε την μαρινάδα και κρατάμε τα λαχανικά στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο να κάψουν. Σωτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσοκαφέ χρώμα. Έπειτα μεταφέρουμε τα κομμάτια του κόκορα σε πλατιά κατσαρόλα, με χοντρό πάτο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το μπράντυ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα λαχανικά της μαρινάδας, τα οποία έχουμε σωτάρει για 2 λεπτά στο τηγάνι που σωτάραμε και τον κόκορα. Προθέτουμε  στην κατσαρόλα το σκόρδο σωταρισμένο, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την ζάχαρη, τον ζωμό, το θυμάρι και την μαρινάδα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, μεχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει περίπου το 1/4 από τα υγρά.

Κόβουμε την πανσέτα ή το μπέικον σε κύβους, σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια σε φέτες και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Βράζουμε περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό. Διαλύουμε το αλεύρι στο κρασί, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφήνουμε το φαγητό το φαγητό περίπου 15-20 λεπτά να κάτσει και σερβίρουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}