Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Νυμφαίος 2016 - Οινοποιείο Διγενάκη
Οινοποιείο Διγενάκης

ΝΥΜΦΑΙΟΣ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΓΕΝΑΚΗ

  Ελλάδα
€13,10
11.20
€11,20

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα εκπληκτικό διεθνές χαρμάνι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Cabernet Sauvignon και το Merlot είναι μάλλον οι γνωστότερες και πιο διαδεδομένες ερυθρές ποικιλίες παγκόσμια. Καλλιεργούνται σε κάθε γωνιά του πλανήτη και το χαρμάνι τους είναι ένα από τα κλασικότερα και πιο αγαπητά του οινικού κόσμου. Δίνει κρασιά που διαφοροποιούνται σημαντικά ανάλογα με το κλίμα της περιοχής καλλιέργειας και τις μεθόδους οινοποίησης που εφαρμόζει ο παραγωγός. Τόσο το κλίμα της Κρήτης όσο και η οινοποίηση της οικογένειας Διγενάκη δείχνει να τους αρέσει πολύ!

Οι Λευτέρης και Γιάννης Διγενάκης αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι δεν τους λείπει το ταλέντο και η όρεξη για σκληρή δουλειά. Ο Νυμφαίος 2016 του Οινοποιείου Διγενάκη και πάλι βραβεύτηκε στα μεγάλα σαλόνια κλέβοντας την παράσταση παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΛΑΦΡΙΑ

Δοκιμή

Φωτεινό ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες στο ποτήρι.

Πλούσια, απολαυστική μύτη, με το βύσσινο, το κεράσι και το δαμάσκηνο να συνδυάζονται με βιολέτα και κόκκινο τριαντάφυλλο. Τόνοι βανίλιας και μαύρου πιπεριού χαρίζουν μπαχαρένια αίσθηση ενώ γήινες και ζωικές νύξεις δέρματος και νωπού χώματος προσθέτουν βάθος. Δρυς και σοκολάτα κάνουν αισθητή την παρουσία τους όσο αναπνέει, συμβάλλοντας στην πολυπλοκότητα του συνόλου.

Γεμάτο σώμα, βελούδινο, με ευγενικές τανίνες και απόλυτα ισορροπημένη οξύτητα. Η γλυκιά αίσθηση της τονισμένης αλκοόλης ενισχύει το φρούτο, με το δαμάσκηνο και το βύσσινο να αποκτούν πικάντικη αίσθηση στο στόμα. Ξηροί καρποί και καψαλισμένη φρυγανιά εκφράζουν το όμορφα ενταγμένο βαρέλι και παραμένουν στο μακράς διάρκειας, επίμονο τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, βιολέτα, κόκκινο τριαντάφυλλο, βανίλια, μαύρο πιπέρι, δέρμα, νωπό χώμα, δρυς, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΥΜΦΑΙΟΣ 2016 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΓΕΝΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κρεατικά με κόκκινες σάλτσες ή κίτρινα τυριά μεσαίας παλαίωσης.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}