Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ocean Ερυθρός 2014 - Ιδαία Οινοποιητική
Ιδαία Οινοποιητική

OCEAN ΕΡΥΘΡΟΣ 2014 - ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

  Ελλάδα / Ηράκλειο
€13,90
12.30
€12,30

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Πολυπλοκότητα στα κόκκινα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Κουβαλώντας βαριά κληρονομιά μετά τις εντυπωσιακές διακρίσεις του προκατόχου του, το Ocean Ερυθρό 2014 της Ιδαίας Οινοποιητικής αποδεικνύει ότι το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά.

Η Κρητική Μανδηλαριά και το κοσμοπολίτικο Syrah συναντιούνται σε ένα χαρμάνι που δείχνει υποδειγματική συμπεριφορά στον χρόνο και στο βαρέλι όπου και παρέμεινε για 12 μήνες.

Παρότι χαμηλών τόνων και οι δύο, το ζευγάρι οινολόγων Βασίλης Λαδερός και Πόπη Βολιτάκη, έχουν αποκτήσει φανατικούς οπαδούς στον οινικό κόσμο που περιμένουν με ανυπομονησία τα επόμενα κατορθώματά τους. Επενδύοντας στην εξαιρετική πρώτη ύλη του ιδιόκτητου αμπελώνα τους στη ζώνη Δαφνών στο Ηράκλειο, και ρισκάροντας με παράτολμους όψιμους τρύγους, πετυχαίνουν να φτάσουν την γευστική και αρωματική πολυπλοκότητα των κρασιών τους στα όρια.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ο αμπελώνας τους βρίσκεται στην περιοχή με τον αρχαιότερο ίσως αμπελώνα της Ευρώπης, με δείγματα από τη Μινωική ακόμη περίοδο.

Μην φοβηθείς να το παλαιώσεις για τουλάχιστον 8 χρόνια. Αξίζει την αναμονή.

Και η συλλογή βραβείων συνεχίζεται…

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι με ελαφρές κεραμιδί ανταύγειες.

Ώριμα κόκκινα φρούτα σε μπαχαρένιους τόνους ξεπηδούν από το ποτήρι. Βατόμουρο και κεράσι συνδυάζονται με νότες βουτύρου, πολύχρωμων πιπεριών και ξηρών καρπών. Βανίλια, καπνός, δέρμα, μελάνι και άρωμα ξύλου ολοκληρώνουν το μοναδικά πολύπλοκο μπουκέτο.

Πλούσιο στόμα, με τονισμένες αλλά όμορφα στρογγυλεμένες τανίνες και αισθητή οξύτητα που χαρίζει ενδιαφέρον. Ξηροί καρποί και βανίλια πλαισιώνουν το κεράσι και επιμένουν στη μακράς διάρκειας πικάντικη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Μανδηλαριά, Syrah
Αρώματα βατόμουρο, κεράσι, βούτυρο, πολύχρωμα πιπέρια, ξηροί καρποί, βανίλια, καπνός, δέρμα, μελάνι, δρυς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

OCEAN ΕΡΥΘΡΟΣ 2014 - ΙΔΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Λατρεύει κοκκινιστά στην κατσαρόλα, αρνάκι με δενδρολίβανο αλλά και παλαιωμένα κίτρινα τυριά.

Αρνάκι φιλέτο με κόλιανδρο και σαλάτα κους κους

Για το αρνάκι

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 3 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο
• 900g αρνί φιλέτο λαιμο

Για τη σαλάτα
• 200g κους κους
• 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
• 200g (7 ουγκιά) μικτές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 λεμόνια, χυμό, συν 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

  1. Αναμίξτε το κόλιανδρο, την πάπρικα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλοίψτε το αρνί και το αφήστε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίστε το αρνί από όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
  2. Βράζετε 200 ml νερό σε ένα σκεύος. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κους κους σε αναλογία περίπου 1 προς 1. Το αφήνετε 5' να φουσκώσει και να μαλακώσει και είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά στη συνέχεια προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε λεμόνι ή πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για να σερβίρετε, κόψτε το αρνί σε φέτες και σερβίρετε με τη σαλάτα κους κους και φέτες λεμόνι

Συνδυασμός με κρασί

Το αρνάκι είναι ένα κρέας που αγαπάει το κρασί και είναι κρίμα να μην συνδυάζεται με κόκκινα κρασιά πλούσια και τανικά. Το ιδανικό κρασί για αυτό το πιάτο πρέπει να έχει έντονα αρώματα με μέτρια επιροή του βαρελιού και μια νύξη φυτικών ή βοτανικών χαρακτηριστικών που θα ταιριάξει με το κόλιανδρο. Οι μέτριες τανίνες θα καθαρίσουν το στόμα προετοιμάζοντάς το για την επόμενη λαχταριστή μπουκιά.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}