ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Odyssey Day 20 2022 - Jima Winery
Jima Winery

ODYSSEY DAY 20 2022 - JIMA WINERY

  Ελλάδα / Άρτα
€38,20
€33,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ήρθε να ταράξει τα νερά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Από την πρώτη γουλιά του Odyssey Day 20, θα καταλάβεις πως έχει έρθει να ταράξει τα νερά! Σε συνέχεια των προηγούμενων ετικετών του οινοποιείου, συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε, ποιο κρασί θα είναι τελικά το αγαπημένο μας;!

Ο Παναγιώτης Τζίμας, χημικός-οινολόγος στο επάγγελμα, ερωτεύτηκε τόσο παράφορα το κρασί που αποφάσισε να φτάσει αυτόν τον έρωτα στα άκρα. Το 2013 ξεκίνησε να παρακολουθεί τα μαθήματα για το WSET Diploma, έναν από τους πιο σπουδαίους τίτλους στο χώρο του κρασιού παγκοσμίως, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να στήνει το δικό του αμπελώνα στην Καλομοδιά της Άρτας. Στο φυσικό κόλπο του Αμβρακικού, που δημιουργήθηκε από την εισβολή του Ιονίου πελάγους, το έδαφος είναι πλούσιο σε πηλό, ασβέστιο και θαλάσσια απολιθώματα. Αυτός ο τύπος του εδάφους είναι υπεύθυνος για κάποια από τα πιο ρωμαλέα και πλούσια κόκκινα κρασιά του κόσμου. 

Μετά από μια εκρηκτική συλλογή εμφιαλώσεων, η δωδέκατη σε σειρά μας εκπλήσσει διαφορετικά. Η ετικέτα στη φιάλη, φιλοτεχνημένη από καλλιτέχνη, φίλο της οικογένειας Τζίμα, είναι και πάλι καθηλωτική. Σαν να χαζεύεις έναν πίνακα και κάπως να ταξιδεύεις σε θάλασσες. Η νέα περιπετειώδης Οδύσσεια, θα πάρει επάξια τη θέση της δίπλα στα ηρωικά κρασιά του κτήματος και θα κάνει είσοδο με το κεφάλι πολύ ψηλά!

Το Odyssey Day 20 αποτελείται από Merlot και Cabernet Franc. Το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες ζύμες και ωριμάζει σε 100% καινούρια δρύινα βαρέλια barrique (225lt). Το εμφιαλώνουν αφιλτράριστο σε ελάχιστες φιάλες!

Μπορείς να το απολαύσεις φρέσκο, ή να το αφήσεις να διακοσμεί την κάβα σου. Λίγο, ή για τα επόμενα 10 χρόνια...θα είναι εξίσου απολαυστικό!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα, ενώ στη μύτη κυριαρχούν τα μαύρα κεράσια και βατόμουρα. Τα αρώματα γίνονται ακόμα πιο πολύπλοκα, με την εμφάνιση μαύρου τσαγιού, κέδρου και γλυκών μπαχαρικών, κυρίως γαρύφαλλου. Νύξεις από καπνό ενισχύουν την πολυπλοκότητα.

Στο στόμα είναι πλούσιο και αυστηρό, με ζωηρή οξύτητα και σφιχτές (+) τανίνες καλά ενσωματωμένες. Το τελείωμα του είναι μακρύ και κυριαρχείται από νότες κακάο, ιωδίου και γραφίτη.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Άρτα
Ποικιλία Merlot, Cabernet Franc
Αρώματα Μαύρο κεράσι, βατόμουρο, μαύρο τσάι, κέδρο, γαρύφαλλο, καπνό
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ODYSSEY DAY 20 2022 - JIMA WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει με rib eye, burger από σιτεμένο μοσχάρι με μπέικον και καπνιστή bbq sauce

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}