Από την πρώτη γουλιά του Odyssey Day 20, θα καταλάβεις πως έχει έρθει να ταράξει τα νερά! Σε συνέχεια των προηγούμενων ετικετών του οινοποιείου, συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε, ποιο κρασί θα είναι τελικά το αγαπημένο μας;!
Ο Παναγιώτης Τζίμας, χημικός-οινολόγος στο επάγγελμα, ερωτεύτηκε τόσο παράφορα το κρασί που αποφάσισε να φτάσει αυτόν τον έρωτα στα άκρα. Το 2013 ξεκίνησε να παρακολουθεί τα μαθήματα για το WSET Diploma, έναν από τους πιο σπουδαίους τίτλους στο χώρο του κρασιού παγκοσμίως, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να στήνει το δικό του αμπελώνα στην Καλομοδιά της Άρτας. Στο φυσικό κόλπο του Αμβρακικού, που δημιουργήθηκε από την εισβολή του Ιονίου πελάγους, το έδαφος είναι πλούσιο σε πηλό, ασβέστιο και θαλάσσια απολιθώματα. Αυτός ο τύπος του εδάφους είναι υπεύθυνος για κάποια από τα πιο ρωμαλέα και πλούσια κόκκινα κρασιά του κόσμου.
Μετά από μια εκρηκτική συλλογή εμφιαλώσεων, η δωδέκατη σε σειρά μας εκπλήσσει διαφορετικά. Η ετικέτα στη φιάλη, φιλοτεχνημένη από καλλιτέχνη, φίλο της οικογένειας Τζίμα, είναι και πάλι καθηλωτική. Σαν να χαζεύεις έναν πίνακα και κάπως να ταξιδεύεις σε θάλασσες. Η νέα περιπετειώδης Οδύσσεια, θα πάρει επάξια τη θέση της δίπλα στα ηρωικά κρασιά του κτήματος και θα κάνει είσοδο με το κεφάλι πολύ ψηλά!
Το Odyssey Day 20 αποτελείται από Merlot και Cabernet Franc. Το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες ζύμες και ωριμάζει σε 100% καινούρια δρύινα βαρέλια barrique (225lt). Το εμφιαλώνουν αφιλτράριστο σε ελάχιστες φιάλες!
Μπορείς να το απολαύσεις φρέσκο, ή να το αφήσεις να διακοσμεί την κάβα σου. Λίγο, ή για τα επόμενα 10 χρόνια...θα είναι εξίσου απολαυστικό!