ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Οίνωψ Πόντος 2018 - Τάτσης Σκλάβος
€49,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα συλλεκτικό κρασί από τις εμβληματικές ερυθρές ποικιλίες της Κεφαλονιάς και της Γουμένισσας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Οίνωψ Πόντος των Τάτσης - Σκλάβος, είναι ένα συλλεκτικό κρασί που γεννήθηκε από την πολύχρονη φιλία του Ευριβιάδη Σκλάβου και των αδερφών Τάτση, συνδυάζοντας τις εμβληματικές ερυθρές ποικιλίες της Κεφαλονιάς και της Γουμένισσας.

Οι παράλληλες πορείες του Σκλάβου και των αδερφών Τάτση, στο ελληνικό κρασί μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία, αυτή της βιοδυναμικής καλλιέργειας και της ήπιας οινοποίησης. Το 2007 αποφάσισαν, για πρώτη φορά, να παντρέψουν τις αγαπημένες τους ερυθρές ποικιλίες και τις δυνάμεις τους. Η Μαυροδάφνη της Κεφαλονιάς συναντήθηκε με το Ξινόμαυρο και τη Νεγκόσκα της Γουμένισσας σε ένα κορυφαίο ερυθρό κρασί. Το κρασί ζύμωσε με γηγενείς ζύμες, ωρίμασε σε παλιά δρύινα βαρέλια και μετά εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο.

Το Οίνωψ Πόντος των Τάτσης - Σκλάβος είναι σίγουρα ένα κρασί που πρέπει να δοκιμάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Οίνοψ Πόντος των Τάτσης - Σκλάβος έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκη μύτη, με αρώματα βύσσινου, δαμάσκηνου, κερασιού, τομάτας, βοτάνων, δέρματος, τσαγιού και αποξηραμένων φρούτων.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τραγανή οξύτητα και έντονες αλλά ζουμερές τανίνες. Μαρμελάδα βύσσινου, αποξηραμένο κεράσι, σύκο, δαμάσκηνο, βατόμουρο, δάφνη, δεντρολίβανο, λεβάντα, τσάι, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Γουμένισσα, Κεφαλονιά
Ποικιλία Μαυροδάφνη, Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα
Αρώματα Μαρμελάδα βύσσινο, αποξηραμένο κεράσι, σύκο, δαμάσκηνο, βατόμουρο, δάφνη, δεντρολίβανο, λεβάντα, τσάι, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΟΙΝΩΨ ΠΟΝΤΟΣ 2018 - ΤΑΤΣΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, βοδινές σπαλομπριζόλες, αρνίσια κεμπάπ γιαουρτλού.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}