Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Old Roots Ξινόμαυρο 2015 - Κτήμα Τάτση
Κτήμα Τάτση

OLD ROOTS ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2015 - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

  Γουμένισσα
€27,50
23.60
€23,60

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το Μεγάλο Ξινόμαρο Επέστρεψε!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Βάλε με το μυαλό σου τα εξής. Έναν από τους παλαιότερους αμπελώνες της Γουμένισσας, μια μοναδικά χαρισματική ποικιλία, πιστοποιημένη οργανική με βιοδυναμικές προεκτάσεις καλλιέργεια, εξαιρετική χρονιά, ιδιαίτερο μικροκλίμα και terroir και δύο από τους πρωτοπόρους και εκκεντρικούς Έλληνες οινοποιούς. Αν αυτά δεν αρκούν, πρόσθεσε τις μεγάλες διακρίσεις σε κάποιους από τους σημαντικότερους οινικούς διαγωνισμούς παγκοσμίως.

Οι δύο αδερφοί Τάτση, ο Στέργιος και ο Περικλής καλλιεργούν το Ξινόμαυρο εφαρμόζοντας βιοδυναμικές μεθόδους στο μοναδικό terroir της περιοχής της Γερακώνας Γουμένισσας, σε ένα από τα πρώτα αμπέλια της μετά φυλλοξήρας εποχής. Η χρονιά του 2015 ήταν καταπληκτική για τη Γουμένισσα. Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες βοήθησαν στην ιδανική ωρίμανση του καρπού ενώ η χαμηλή στρεμματική απόδοση που δεν ξεπερνά τα 400 κιλά ανά στρέμμα συντέλεσε στην εκπληκτική συμπύκνωση γεύσεων και αρωμάτων.

Ωρίμασε σε παλιά γαλλικά δρύινα βαρέλια για περισσότερο από 12 μήνες και στη συνέχεια εμφιαλώθηκε χωρίς σταθεροποίηση και φιλτράρισμα ενσωματώνοντας όλα τα χαρακτηριστικά της δυναμικής ποικιλίας.

Το Old Roots Ξινόμαυρο 2015 του Κτήματος Τάτση είναι το κόσμημα της περιοχής. Πιτσιρίκι ακόμα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου κόκκινου κρασιού που θα είναι το κόσμημα και της κάβας σου σε μερικά χρόνια. Όποτε κι αν το ανοίξεις θα είναι απολαυστικό. Αν αναρωτιέσαι μέχρι πότε, υπολόγισε τουλάχιστον 15 – 20 χρόνια ακόμη!

Αντέχεις να περιμένεις;

Προτείνουμε να το περάσεις από καράφα για την απομάκρυνση του ιζήματος και να το αφήσεις να αναπνεύσει μία ώρα πριν το απολαύσεις.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έντονο ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες μαγνητίζει στο ποτήρι.

Στη μύτη η έκφραση του φρούτου είναι εντυπωσιακή με το φραγκοστάφυλο, το βύσσινο, τη φράουλα και το κεράσι να γεμίζουν το ποτήρι. Πελτές ντομάτας, γλυκόριζα, πικρή σοκολάτα και κακάο συνδυάζονται με γαρύφαλλο και κανέλα ενώ νύξεις δέρματος και μελανιού ολοκληρώνουν το μοναδικά πολύπλοκο αρωματικό σύνολο που συνεχίζει να εξελίσσεται όσο το κρασί αναπνέει.

Στο στόμα μέτριου όγκου σώμα με τη χαρακτηριστική οξύτητα του Ξινόμαυρου και στιβαρές τανίνες ενδεικτικές της νεότητάς του. Το φρούτο είναι έντονο με το κεράσι και το φραγκοστάφυλο να κλέβουν την παράσταση ενώ το τελείωμα επιφυλάσσει ιδιαίτερα μακράς διάρκειας επίγευση που αφήνει αίσθηση πικρής σοκολάτας και γλυκόριζας στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Γουμένισσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα φραγκοστάφυλο, βύσσινο, φράουλα, κεράσι, πελτές ντομάτας, γλυκόριζα, πικρή σοκολάτα, κακάο, γαρύφαλλο, κανέλα, δέρμα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

OLD ROOTS ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2015 - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με κυνήγια, κρεατικά με κόκκινες σάλτσες και κίτρινα τυριά παλαίωσης.

Osso Bucco με gremolata και ριζότο Milanese

Για το Osso Bucco
• 4 χοντρές φέτες βοδινό μπούτι
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 4 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
• 1 κονσέρβα ντομάτες
• 1 λίτρο φρέσκο ζωμό κρέατος ( ή 1 κύβο ζωμό βοδινού διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό)
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 
• 1 φύλλο δάφνης


για το ριζότο 
• 75g βούτυρο
• 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 250g ρύζι για ριζότο
• 1 πρέζα σαφράν
• 850ml ζωμός κοτόπουλου
• 60g Παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη


για την gremolata 
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• καλή χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο τριμμένο



1. Για το osso bucco: Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το κρέας με το αλεύρι, το βάζουμε στο τηγάνι μόλις αυτό κάψει και το αφήνουμε έως ότου ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το αφαιρούμε και προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με καπάκι, προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό, τον πελτέ ντομάτας και τη δάφνη, και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη θερμότητα ώστε να σιγοβράζει, προσθέστε το κρέας, κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε το για 4 έως 5 ώρες ή μέχρι να γίνει το κρέας πολύ τρυφερό. Αλατοπιπερώστε και είναι έτοιμο. Αναμειγνύουμε τα συστατικά της gremolata και την κρατάμε για το σερβίρισμα.


2. Για το ριζότο: Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Προσθέστε το σαφράν στο ζωμό κοτόπουλο, ανακατέψτε το καλά και προσθέστε στο τηγάνι μια κουταλιά κάθε φορά. Ανακατεύετε συνεχώς, έως ότου πιει το ζωμό και προσθέστε την επόμενη κουταλιά. Μετά από 20 λεπτά, ελέγξτε αν έχει μαγειρευτεί το ρύζι - θα πρέπει να οι κόκκοι να εξακολουθούν να έχουν μια πολύ μικρή τραγανότητα. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέστε την παρμεζάνα και άφθονα καρυκεύματα. 

Για να σερβίρετε, απλώστε την gremolata πάνω από το κρέας και προσθέστε το ριζότο στο πλάι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}