Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Oniros 2014 - Κτήμα Κούρτη
€20,60
17.50
€17,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το ψάχναμε απεγνωσμένα και επιτέλους τα καταφέραμε!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Oniros είναι το εμβληματικό κρασί του Απόστολου Κούρτη και το όνομά του είναι εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία. Ο Όνειρος ήταν ο αγγελιοφόρος του Δία, που έστελνε τα όνειρα στους ανθρώπους και είναι απόλυτα ταιριαστό, καθώς αυτό το κρασί μπορεί να σε κάνει να ονειρεύεσαι καταπράσινες πλαγιές του Ολύμπου, με θέα που κόβει την ανάσα και να νιώθεις έστω και λίγο θεός. 

Ο Απόστολος Κούρτης ξεκίνησε να ασχολείται με το κρασί το 1997 όπου και φύτευσε το πρώτο του αμπέλι, στη Ράχη Πιερίας, στη σκιά του Ολύμπου. Πειραματίζεται συνεχώς με ελληνικές και ξένες ποικιλίες όπως το Βιδιανό και το Trebbiano. Το Oniros είναι ένα πολυποικιλιακό blend από Syrah (50%), Ξινόμαυρο (25%), Cabernet Sauvignon (15%) και Αγιωργίτικο (10%). Κάθε ποικιλία οινοποιείται ξεχωριστά και ωριμάζει σε γαλλικό ή αμερικάνικο βαρέλι για 15 μήνες περίπου. Στο τέλος όλα μπλεντάρονται ώστε το αποτέλεσμα να είναι στιβαρό, ρωμαλέο και μοναδικά πολυπλόκο.

Στις καλές χρονιές, οι φιάλες δεν ξεπερνούν τις 3000, κάνοντας το συλλεκτικό!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ, σχεδόν αδιαπέραστο, πορφυρό χρώμα. Πληθωρικά αρώματα ώριμου βύσσινου, μούρου και μύρτιλου και έντονος μπαχαρένιος χαρακτήρας με νότες από πάπρικα, βανίλια και μαύρο πιπέρι. Ζωικές νύξεις όπως μπέικον και δέρμα αλλά και γήινα αρώματα μαύρης ελιάς και μανιταριού συμπληρώνουν μοναδικά το σύνολο. Δεμένο, γεμάτο σώμα και τραγανή οξύτητα με στιβαρές, νόστιμες τανίνες. Όλα σε εξαιρετική ισορροπία.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Πιερία
Ποικιλία Syrah, Ξινόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο
Αρώματα βύσσινο, μούρο, μύρτιλο, πάπρικα, βανίλια, μαύρο πιπέρι, μπέικον, δέρμα, μαύρη ελιά, μανιτάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 15 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ONIROS 2014 - ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με rib eye στα κάρβουνα, μοσχαράκι bourguignon ή παπαρδέλλες με αγριογούρουνο ραγού.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}