Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Οργίων 2016 Βιολογικό - Κτήμα Σκλάβος
Κτήμα Σκλάβος

ΟΡΓΙΩΝ 2016 ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ - ΚΤΗΜΑ ΣΚΛΑΒΟΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα αστέρι του διεθνούς τζετ σετ

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι από τα κρασιά που πάντα θα θυμάσαι. Φταίει το όνομα; Οργίων. Φταίει που αν το δοκιμάσεις θα χρειαστείς χρόνο για να το επεξεργαστείς; Έτσι συμβαίνει με όλα τα κρασιά του Ευρυβιάδη.

Έχοντας συσχετίσει την ποικιλία με επιδόρπιους ενισχυμένους οίνους, το Οργίων του Ευρυβιάδη Σκλάβου, το 1996 είναι η πρώτη ξηρή οινοποίηση της Μαυροδάφνης. Αυτή που έβγαλε μάτια. Αυτή που άνοιξε τον δρόμο για την οινική επανάσταση της ποικιλίας και του νησιού του Ιονίου.

Η πρώτη φύτευση του οικογενειακού αμπελώνα στην Παλική Κεφαλονιάς έγινε το 1919. Το 1986 πιστοποιήθηκε βιολογικά ενώ από το 1996 ακολουθεί τις αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας. Για την ακρίβεια, της ομοιοδυναμικής, της Ιταλικής προσέγγισης στη βιοδυναμική καλλιέργεια.

Το Οργίων κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές. Τη συμβατική, από συνεργαζόμενους μη βιολογικούς αμπελώνες, και τη Βιολογική, από τους οικογενειακούς ιδιόκτητους αμπελώνες, αυτούς με τα αυτόριζα φυτά ηλικίας άνω των 70 ετών. Εξωτερικά σχεδόν καμία διαφορά, με μόνη ένδειξη το σηματάκι της βιολογικής πιστοποίησης στην ετικέτα. Εσωτερικά όμως, τελείως διαφορετική συμπύκνωση, εξοργιστική πολυπλοκότητα και σοκολατένιο τελείωμα που θα πάρεις μαζί σου στο σπίτι.

Άγονα αμμοπετρώδη εδάφη, κυπελλοειδής διαμόρφωση και αποδόσεις στα 250 κιλά / στρέμμα δίνουν καρπό όσο υπερσυμπυκνωμένο πρέπει. Τα επίπεδα θειώδους φλερτάρουν με αυτά των φυσικών αφού μετά τις ζυμώσεις (αλκοολική και μηλογαλακτική) και την ωρίμανση σε δρύινο βαρέλι, η εμφιάλωση γίνεται χωρίς φιλτράρισμα και επιπλέον θείωση.

Πολύ περιορισμένης παραγωγής, το Οργίων 2016 Βιολογικό του Κτήματος Σκλάβου από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς (ή ένα μέρος κοντά στην Κεφαλονιά όπως λένε οι ντόπιοι) είναι από αυτά που σίγουρα θα λατρέψεις αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Αν το βρεις, γιατί σχεδόν όλο κάνει καριέρα εκτός Ελλάδας.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Μέτριας έντασης μύτη, με τη σοκολάτα να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Ενδιάμεσα θα συναντήσεις δαμάσκηνο, βατόμουρο, κόκκους καφέ, κακάο και καπνό. Νύξεις κανέλας και γήινες νότες νωπού χώματος συμπληρώνουν το εξελικτικό αρωματικό σύνολο. Αλλά η σοκολάτα, σοκολάτα.

Μέτριου + όγκου σώμα, με απρόσμενα βελούδινες τανίνες και την αναζωογονητική οξύτητα της ποικιλίας. Σοκολάτα, δαμάσκηνο και αποξηραμένο σύκο ξεχωρίζουν ενώ σοκολάτα επιμένει στο μακράς διάρκειας τελείωμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα σοκολάτα, δαμάσκηνο, βατόμουρο, κόκκοι καφέ, κακάο, καπνός, κανέλα, νωπό χώμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΟΡΓΙΩΝ 2016 ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ - ΚΤΗΜΑ ΣΚΛΑΒΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μαγειρευτά κόκκινα κρέατα, παραδοσιακή κεφαλονίτικη κρεατόπιτα, κυνήγια ή κίτρινα τυριά

Κρεατόπιτα με καταΐφι

  • 1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι

  • 2 αυγά

  • 250 ml φρέσκο γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 250 γρ. μοσχαρίσιου κιμά

  • 5 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα μπάρμπεκιου

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 2 καρότα

  • 2 κόκκινες πιπεριές

  • 2 κουταλιές της σούπας μυρωδικά (ότι έχεις από βασιλικό, θυμάρι, θρούμπι)

  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

  • 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

  • αλάτι

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.

Ροδίζουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Κόβουμε τα καρότα σε φέτες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και τις ντομάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και την σάλτσα μπάρμπεκιου. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 20 με 30 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε την γραβιέρα και τις πιπεριές.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί πυρέξ και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι και το απλώνουμε με τα δάχτυλα στο πυρέξ. Αδειάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το αφρατέψουμε με τα δάχτυλα. Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το κανταΐφι.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Κόκκινο κρασί σίγουρα. Άντε κι ένα ζουμερό ροζέ. Μέτριες προς μαλακές τανίνες και μαρμελαδένια κυρίως φρούτα θα δουλέψουν καλύτερα στο κόκκινο.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}