ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Όβηλος Ερυθρό 2020 - Κτήμα Βιβλία Χώρα
Κτήμα Βιβλία Χώρα

ΟΒΗΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ

  Ελλάδα / Καβάλα
€50,50
€44,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το καλύτερο ελληνικό κρασί του 2024!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Υπάρχει λόγος που κάποια πράγματα θεωρούνται κλασικά και διαχρονικά. Για το Όβηλος Ερυθρό 2020 του Κτήματος Βιβλία Χώρα, αυτό που το κάνει κλασικό και αγαπημένο, είναι η σταθερά ανοδική ποιότητά του, η απαράμιλλη κομψότητα και η απίθανη τυπικότητα του. Σε όλα τα παραπάνω συμφώνησαν και οι κριτές του Thessaloniki Wine & Spirits Trophy 2025 που του έδωσαν το Μεγάλο Χρυσό ως το Καλύτερο Κρασί του Διαγωνισμού.

To Κτήμα Βιβλία Χώρα, του Βαγγέλη Γεροβασιλείου και του Βασίλη Τσακτσαρλή, δεν χρείαζεται συστάσεις μιας και είναι από τα πρώτα και πιο γνωστά οινοποιεία της Ελλάδας. Ο Όβηλος Ερυθρός 2020 Βιβλία Χώρα, είναι η ερυθρή ναυαρχίδα του κτήματος και ανήκει στα Μεγάλα Κόκκινα κρασιά, που σαρώνουν κάθε χρόνο τα βραβεία και τις διακρίσεις. Παράλληλα είναι από αυτά τα κρασιά που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις στο συντηρητή σου για να τα απολαμβάνεις με το χάδι του χρόνου.

Ο Όβηλος Ερυθρός 2020 Βιβλία Χώρα είναι ένα Cabernet Sauvignon που προέρχεται από το πρώτο αμπέλι του κτήματος, στις πλαγιές του Παγγαίου. Το άγονο έδαφος και το ζεστό κλίμα, δίνουν συμπυκνωμένα και τέλεια ώριμα σταφύλια. O πλούσιος χυμός ζυμώνει και ωριμάζει σε καινούρια γαλλικά δρύινα βαρέλια για 16 μήνες. Έπειτα, ακολουθεί ωρίμαση για τουλάχιστον 24 μήνες στη φιάλη. Η μαεστρία του Γεροβασιλείου φαίνεται στο πόσο καλά χειρίζεται το βαρέλι το οποίο έρχεται και συμπληρώνει το πυκνό, ώριμο και εκφραστικό φρούτο χωρίς να το σκεπάζει, υπογραμμίζοντας παράλληλα τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας.

Ο Όβηλος Ερυθρό 2020 Κτήμα Βιβλία Χώρα είναι από αυτά τα κρασιά που μπορούν εύκολα να κερδίσουν και το πιο απαιτητικό κοινό όπως Masters of Wine και Master Sommeliers.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και μύτη μεθυστική, με νότες από μαύρο κεράσι, κράνο, δαμάσκηνο, πούρο, ευκάλυπτο, κέδρο και μωβ άνθη. Νύξεις πιπεριού, μπαχαριού και κακάο συμπληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, τραγανή οξύτητα και ρωμαλέες αλλά ώριμες ταννίνες που του δίνουν εισιτήριο στο χρόνο. Ώριμα αλλά φρέσκα κόκκινα και μαύρα φρούτα πλέκονται με κέδρο, πιπέρι, βανίλια, σοκολάτα, ευκάλυπτο και γλυκόριζα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Καβάλα
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα μαύρο κεράσι, κράνο, δαμάσκηνο, πούρο, ευκάλυπτος, κέδρος, πιπέρι, μπαχάρι, κακάο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 16 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16-18°C
Παλαίωση 15-20 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΟΒΗΛΟΣ ΕΡΥΘΡΟ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αρνίσια παϊδάκια ή κατσικάκι στον φούρνο, αγριογούρουνο στιφάδο, γιουβέτσι, στιφάδο, παλαιωμένα τυριά ή ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}