ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
46k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
PF Pie Franco Bobal 2019 - Bodegas Ponce
Bodegas Ponce

PF PIE FRANCO BOBAL 2019 - BODEGAS PONCE

  Ισπανία / Castilla La Mancha
€26,00
€20,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

94 pts από Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το PF Pie Franco Bobal 2019 Bodegas Ponce είναι η απόλυτη έκφραση του Bobal, δοσμένη με τον πιο «φυσικό» τρόπο. Η καθαρότητα του φρούτου και η εντυπωσιακή πολυπλοκότητά του, συγκίνησαν μέχρι και τον Robert Parker που του έδωσε 94 pts!

Το Bobal είναι μια ερυθρή ισπανική ποικιλία με καταγωγή από το Utiel-Requena και ενώ οι φυτεύσεις είναι πολλές, συνήθως συμμετείχε μόνο σε διάσημα blend. Τα τελευταία χρονιά όμως, ο Juan Antonio Ponce αποφάσισε να ασχοληθεί με το Bobal και να αναδείξει την προσωπικότητα της ποικιλίας. Έφτιαξε το οινοποιείο του στη Manchuela σε ηλικία 23 ετών και εστίασε κυρίως σε μονοποικιλιακές εμφιαλώσεις Bobal, από παλιά κλήματα και διαφορετικά αμπελοτόπια. Η φιλοσοφία του περιλαμβάνει οινοποίηση ήπιων παρεμβάσεων που εκφράζει τόσο το terroir της Manchuela, όσο και το χαρακτήρα της ποικιλίας.

Το PF Pie Franco Bobal είναι ίσως το καλύτερο κρασί που φτιάχνει και προέρχεται από κλήματα ηλικίας 90 ετών! Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες, σε ολόκληρα τσαμπιά, σε δρύινες δεξαμενές 4.500 λίτρων. Έπειτα, μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια 600 λίτρων όπου και ωριμάζει για 10 μήνες. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς καμία άλλη παρέμβαση.

Το PF Pie Franco Bobal 2019 Bodegas Ponce είναι ένα απίθανο και κομψό κόκκινο κρασί για να γνωρίσεις και να αγαπήσεις το Bobal.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το PF Pie Franco Bobal Bodegas Ponce έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες και εντυπωσιακά αρώματα κερασιού, βύσσινου, βατόμουρου, δαμάσκηνου, βανίλιας, πιπεριού, τσαγιού, λεβάντας, γλυκόριζας και πικρής σοκολάτας.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, μέτριες τανίνες και δροσιστική οξύτητα. Ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα μπλέκονται με νότες γλυκών μπαχαρικών, βιολέτας, κακάο και αποξηραμένων βοτάνων.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Castilla La Mancha, Ισπανία
Ποικιλία Bobal
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, δαμάσκηνο, βανίλια, πιπέρι, τσάι, λεβάντα, γλυκόριζα, πικρή σοκολάτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

PF PIE FRANCO BOBAL 2019 - BODEGAS PONCE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με jamon iberico, μια χοιρινή σπαλομπριζόλα στα κάρβουνα, φιλέτο πάπιας με σάλτσα κόκκινου κρασιού, ή με pasta amatriciana.

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}