Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Παλιοκαλιάς 2015 - Οινοποιία Δαλαμάρα
94
Κτήμα Δαλαμάρα

ΠΑΛΙΟΚΑΛΙΑΣ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΔΑΛΑΜΑΡΑ

  Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια χρονιά που θα μείνει στην ιστορία

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Έτσι γεννιούνται οι θρύλοι

Ήδη ακούγεται ότι θα είναι χρονιά θρύλος. Πολλοί τη συγκρίνουν με την αξεπέραστη (έως τώρα) χρονιά του 2011. Κάποιοι θεωρούν ότι την ξεπερνάει. Δεν πρόλαβε καλά καλά να κυκλοφορήσει και οι άδειες θέσεις στα κελάρια λιγοστεύουν σημαντικά.

Όλα δείχνουν ότι ο Παλιοκαλιάς 2015 του Οινοποιείου Δαλαμάρα θα μείνει στην ιστορία. Πολύ περιορισμένης παραγωγής, από ένα και μόνο συγκεκριμένο αμπελοτόπι στην «grand cru» περιοχή Παλιοκαλιάς λίγο έξω από τη Νάουσα, ο Παλιοκαλιάς 2015 του Κωστή Δαλαμάρα αποτελεί την απόλυτη έκφραση του Ξινόμαυρου και της περιοχής στην πιο premium εκδοχή της.

Οι φιάλες είναι ήδη ελάχιστες. Και οι φίλοι του πολλοί…

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ανοιχτό ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες στο ποτήρι.

Εκφραστική μύτη, με το κεράσι, τη βιολέτα και το φραγκοστάφυλλο να έχουν τον πρώτο λόγο αφήνοντας τη λιαστή ντομάτα κάπου στο βάθος. Γαρύφαλλο και ελαφριά μπαχαρένια αίσθηση συμπληρώνουν το όμορφα εξελικτικό αρωματικό σύνολο.

Ανάλαφρο σώμα, με νευρώδη οξύτητα και τέλεια δουλεμένες τανίνες σε απόλυτη ισορροπία. Το φρούτο παραμένει εντονότερο και εδώ, με το ώριμο κεράσι και τη βιολέτα να έχουν το πάνω χέρι έως και τη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα μαύρο κεράσι, βατόμουρο, αποξηραμένο δαμάσκηνο, κανέλα, μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, δρυς, δέρμα, νωπό χώμα, μαύρη σοκολάτα, καπνός, λιαστή ντομάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση -
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΠΑΛΙΟΚΑΛΙΑΣ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΔΑΛΑΜΑΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κόκκινα κρεατικά στον φούρνο με αρωματικά, κυνήγια ή βαριά κίτρινα τυριά και αλλαντικά.

Χοιρινό ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα

  • 2 χοιρινά ψαρονέφρια , το καθένα περίπου περίπου 300γρ καθαρισμένα από λίπος (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει).
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου (ή έναν κύβο ζωμού κοτόπουλου και μισό φλιτζάνι νερό)
  • 5 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 4
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Αλείψτε το κρέας και από τις δύο πλευρές με το μισό ελαιόλαδο. Τρίψτε με το σκόρδο , το θυμάρι , το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα ανοξείδωτο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια - υψηλή θερμότητα. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Τοποθετήστε τα ψαρονέφρια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάλτε τα στο φούρνο. Αφήστε τα να ψηθούν για 12 έως 15 λεπτά.

Αδειάστε το περιεχόμενο και πάλι στο τηγάνι. Βγάλτε το κρέας σε μια πιατέλα και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο για να το κρατήσει ζεστό.

Σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε το κρασί, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει . Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τα κομματάκια λιαστής ντομάτας. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία  και σιγοβράστε 2 με 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.

Κόψτε τα φιλέτα σε χοντρά κομμάτια και να απλώστε σε μια πιατέλα. Περιχύστε με ένα κουτάλι την καυτή σάλτσα πάνω τους και σερβίρετέ τα αμέσως.

Προτείνουμε να τα σερβίρετε με μακρύκοκο ρύζι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το ψαρονέφρι όσο και η λιαστή ντομάτα είναι υλικά που ζητούν κόκκινο κρασί με έντονα αρώματα και γεύσεις. Μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή κρασιά με βασικό συστατικό το ξινόμαυρο θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στο ψητό χοιρινό και θα αναδείξουν τη λιαστή ντομάτα σε κυρίαρχη γεύση.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}