Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Pavone 2013 - Κτήμα Άγ. Γαβριήλ Αρχάγγελος
Κτήμα Αγ. Γαβριήλ Αρχάγγελος

PAVONE 2013 - ΚΤΗΜΑ ΑΓ. ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

  Ιταλία / Τοσκάνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα μεγαλύτερα κόκκινα που έχουμε δοκιμάσει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το 2013 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Τοσκάνη. Οι ανοιξιάτικες βροχές μείωσαν σημαντικά μεν την παραγωγή, αλλά όπως φαινόταν πριν τον τρύγο και όπως αποδείχτηκε και εκ των υστέρων, ήταν μια μεγάλη χρονιά για την περιοχή. Ιδιαίτερα ευνοημένο το Sangiovese, η εμβληματική ποικιλία που ωριμάζει αργότερα από τις άλλες της ζώνης, λόγω της καθυστερημένης αλλά υγιούς ωρίμανσης, απέκτησε μοναδική πολυπλοκότητα, συμπύκνωση και στιβαρή τανική δομή, διατηρώντας παράλληλα τη γεμάτη ζωντάνια οξύτητά της.

Ο αγαπημένος μας Έλληνας παραγωγός εκτός Ελλάδας, ο πληθωρικός Σταύρος Τσούκας, γνωστός και ως «il Greco», επέστρεψε και μας ξεσήκωσε με ένα ολοκαίνουριο Μεγάλο Κόκκινο! Όχι, δεν κάνει το παγώνι! Το παγώνι είναι στην Ιταλία (και σχεδόν παντού στον κόσμο) σύμβολο περηφάνειας και ομορφιάς. Και αν τον ακούσεις να μιλάει για αυτό, σίγουρα θα καταλάβεις ότι το Pavone 2013 του κτήματος Άγιος Γαβριήλ Αρχάγγελος του Σταύρου Τσούκα είναι το κρασί για το οποίο είναι πραγματικά περήφανος.

Σημαδιακή και πρώτη του χρονιά αυτή του 2013! Υπέροχος τρύγος, εξαιρετικός καρπός και άνθρωποι με όρεξη για πειραματισμό και δημιουργία που βρέθηκαν για καλή μας τύχη στο ίδιο μέρος: στο Cinigiano της περιοχής Montecucco στην Τοσκάνη, στο μικρό boutique οινοποιείο του. Η βιολογική και βιοδυναμική καλλιέργεια επέτρεψε στο αμπέλι να εκφράσει την δυναμική ποικιλία απερίσπαστα. Η ζύμωση έγινε αυθόρμητα με γηγενείς ζύμες, χωρίς χρήση αυτών του εμπορίου. Παρέμεινε 2 χρόνια σε καινούρια βαρέλια γαλλικής δρυός, της οικογένειας Mittelberger από το Νότιο Τιρόλο, με τον ίδιο τον βαρελοποιό να παρακολουθεί τακτικά την πορεία του κρασιού. Εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο ενώ η ποσότητα θειώδους που χρησιμοποιήθηκε σε όλη τη διαδικασία ήταν ελάχιστη, κατατάσσοντάς το στα φυσικής οινοποίησης κρασιά.

Με το φρούτο να προκαλεί αλλεπάλληλες εκρήξεις στον ουρανίσκο και την πολυπλοκότητα να χτυπάει ταβάνι, το μεσαίο αδερφάκι του Cuccuvaia και του Kokoras, το Pavone (Παγώνι) 2013 είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρασιά Ελλήνων παραγωγών στο εξωτερικό και ένα από τα μεγαλύτερα που έχουμε δοκιμάσει.

Ευχαριστούμε Σταύρο...

 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έντονο ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Μύτη πολύπλοκη, εξελικτική. Κόκκινα φρούτα με κυριότερα το κεράσι, την ώριμη φράουλα, το δαμάσκηνο και το βύσσινο, θέτουν τον τόνο αρχικά ακολουθούμενα από μαύρη σταφίδα. Γήινες νότες νωπού χώματος και μανιταριού συνδυάζονται με βοτανικές νύξεις ρίγανης και δεντρολίβανου. Αποξηραμένες βιολέτες, πικρή σοκολάτα συμπληρώνονται από κόκκινο πιπέρι, μπαχάρι και ελαφρά υποψία κανέλας, σε ένα μπουκέτο γεμάτο ένταση και πολυπλοκότητα.

Μέτριου όγκου στόμα, πολύπλοκο και ισορροπημένο. Κεράσι και δαμάσκηνο επιτίθενται στον ουρανίσκο ακολουθούμενα από μαύρη σοκολάτα, ρίγανη και μπαχάρι. Οι καλά δομημένες τανίνες είναι ζουμερές, στρογγυλεμένες και μαζί με την ζωηρή οξύτητα διατηρούν την ένταση από την αρχή έως το τέλος. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει στο στόμα το φρούτο βουτηγμένο στη σοκολάτα και μετά στο πιπέρι.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Τοσκάνη
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα κεράσι, ώριμη φράουλα, δαμάσκηνο, βύσσινο, μαύρη σταφίδα, νωπό χώμα, μανιτάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, αποξηραμένη βιολέτα, πικρή σοκολάτα, κόκκινο πιπέρι, μπαχάρι, κανέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

PAVONE 2013 - ΚΤΗΜΑ ΑΓ. ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με κρεατικά στα κάρβουνα, με πιάτα γαλοπούλας στον φούρνο αλλά και vegetarian πιάτα ψητών λαχανικών.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}