ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Peña La Mora 1er 2022 - Comando G
Comando G

PEÑA LA MORA 1ER 2022 - COMANDO G

  Ισπανία / Castilla y León
€129,60
€113,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ισπανικό Premier Cru από Garnacha!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Peña La Mora 1er 2022 από το Comando G έρχεται να προστεθεί στα μεγάλα Grenache του κόσμου και όπως πιθανά να καταλαβαίνεις μιλάμε πια για επίπεδο premier cru αλλά από την Ισπανία! Οι Comando G ξαναχτυπούν και βρίσκουν φλέβα χρυσού μιας και η χρονιά του 2022 έχει ήδη 96pts από Suckling και 95 από Parker!

Το Peña La Mora 1er 2022 από το Comando μας έρχεται από τις τραχιές, γρανιτώδεις πλαγιές του Navatalgordo, σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων, από παλιά κλήματα άνω των 75 ετών. Το κρασί αυτό εκφράζει τη φιλοσοφία του οινοποιείου: ελάχιστη παρέμβαση, μέγιστη έκφραση terroir. Η ζύμωση γίνεται με ολόκληρα τσαμπιά και γηγενείς ζύμες σε ανοιχτές δρύινες δεξαμενές, ενώ η παλαίωση διαρκεί 16 μήνες σε μεγάλα γαλλικά δρύινα βαρέλια και τσιμεντένιες δεξαμενές. Δεν γίνεται φιλτράρισμα, ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτη κάθε λεπτομέρεια.

Η σοδειά του 2022, παρότι ζεστή και ξηρή, εντυπωσίασε τους κριτικούς με τη φρεσκάδα και την κομψότητά της. Σύμφωνα με τον James Suckling, το Peña La Mora 1er είναι ένα από τα κρασιά που ξεχώρισαν τη χρονιά – αιθέριο, εκλεπτυσμένο και mineral, με αρωματική ένταση και ορυκτό υπόβαθρο που μαρτυρά και το υψόμετρο και το γρανιτώδες έδαφος.

Χάνεται αυτό το κρασί, δε χάνεται!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Peña La Mora 1er 2022 από το Comando στο ποτήρι έχει λαμπερό ρουμπινί χρώμα και αναδίδει αρώματα από άγριο βατόμουρο, ροζ πιπέρι, βιολέτες και μια υποψία βρεγμένης πέτρας.

Στο στόμα είναι ζωηρό, με μέτριο προς γεμάτο σώμα, μεταξένια υφή, φίνες τανίνες και μακρά, αλμυρή επίγευση με νότες από ξύσμα γκρέιπφρουτ, βότανα και θρυμματισμένο γρανίτη.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Castilla Y Leon, Ισπανία
Ποικιλία Garnacha
Αρώματα άγριο βατόμουρο, ροζ πιπέρι, βιολέτες, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 16 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PEÑA LA MORA 1ER 2022 - COMANDO G

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αρνίσιο καρέ σε κρούστα πιπεριών, φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα από άγρια μανιτάρια με miso, πάπια με πορτοκάλι.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}