ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Perbacco Langhe Nebbiolo 2016 - Vietti
Vietti

PERBACCO LANGHE NEBBIOLO 2016 - VIETTI

  Ιταλία / Piemonte
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

93pts από το Wine Advocate του Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Nebbiolo Langhe Perbacco 2016 Vietti είναι η προσιτή πολυτέλεια του Piemonte, που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου μετά από μια δύσκολη μέρα (αν χρειάζεσαι δικαιολογία) ή απλά επειδή το αξίζεις! Η εντυπωσιακή δομή και η πολυπλοκότητά του επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη ξέραμε. Ότι στο οινοποιείο Vietti, τα κάνουν όλα καλά και δικαίως ανήκει στα καλύτερα οινοποιεία της περιοχής!

Το Nebbiolo είναι μια ζόρικη ποικιλία, καθώς οι τανίνες και η οξύτητά του θέλουν μαεστρία στο χειρισμό. Αν όμως το πετύχει κάποιος αυτό, τότε έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα από τα πιο φίνα και παράλληλα ρωμαλέα κρασιά του κόσμου. Και εκεί στο οινοποιείο Vietti σίγουρα διαπρέπουν σε αυτόν τον τομέα. Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 1800, στο χωριό Castiglione Falletto και μέχρι σήμερα παραμένει ένα οικογενειακό οινοποιείο με έμφαση στη δημιουργία κορυφαίων κρασιών, διάσημα ανά τον κόσμο, με βάση τις τοπικές ποικιλίες. Έχοντας καταφέρει με τα χρόνια να αποκτήσουν τα καλύτερα αμπελοτόπια της περιοχής, μπορούν και δημιουργούν είτε single vineyard κρασιά είτε ιδιαίτερα πολύπλοκα χαρμάνια, όπως στην περίπτωση του Perbacco.

Το μοναδικό terroir του Barolo και του Barbaresco παντρεύονται για να δώσουν το Nebbiolo Langhe Perbacco 2016 Vietti. Κάθε αμπελοτόπι οινοποιείται χωριστά και το κρασί ζυμώνει σε barriques αλλά και μεγάλα Σλαβόνικα βαρέλια. Έπειτα ωριμάζει εκεί για δυο χρόνια και τέλος γίνεται το μπλεντάρισμα ώστε να πάρουν τα καλύτερα στοιχεία από κάθε περιοχή. Το αποτέλεσμα έχει καθαρότητα φρούτου, μεταξένιες ώριμες τανίνες και μοναδική κομψότητα που με ευκολία πήρε 93 pts από τον Robert Parker.

Το Nebbiolo Langhe Perbacco 2016 Vietti είναι ένα κρασί που ζητά φαγητό, ιδανικά ιταλικό και λίγο χρόνο στο ποτήρι σου για να ξεδιπλωθεί!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει απαλό ρουμπινί χρώμα. Εντυπωσιακή μύτη με κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, βύσσινο, ρόδι και κράνο, πλαισιωμένα από νότες τριαντάφυλλου, κανέλας, τσαγιού και βοτάνων. Στο στόμα έχει απίθανη δομή, με τραγανή οξύτητα, μέτριο σώμα και μέτριες (+) αλλά φίνες τανίνες. Φρέσκα κόκκινα φρούτα συναντιούνται με γλυκά μπαχάρια, κέδρο, μόκα και δεντρολίβανο, σε ένα γήινο φόντο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Nebbiolo
Αρώματα Φράουλα, βύσσινο, ρόδι, κράνο, τριαντάφυλλο, κανέλα, τσάι, βότανα, γλυκά μπαχάρια, κέδρος, μόκα, δεντρολίβανο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PERBACCO LANGHE NEBBIOLO 2016 - VIETTI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με παπαρδέλες με ραγού, ριζότο με τρούφα και μανιτάρια, pizza με bresaola και ρόκα ή ένα κόκορα κρασάτο.

Coq au vin (κόκορας κρασάτος)

2000 gr. κόκορα
Για την Μαρινάδα
1200 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
3 καρότα
3 κρεμμύδια ξερά
2-3 κλωναράκια θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
15 κόκκους μαύρο πιπέρι


Για το Μαγείρεμα
2 κρεμμύδια ξερά
250 gr. μανιτάρια champignon μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ώριμη ντομάτα
6-7 κλωναράκια μαϊντανό
200 gr. καπνιστή πανσέτα ή μπέικον
250 ml. ζωμό κοτόπουλου
250 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
100 ml. μπράντυ ή κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Zητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τον κόκορα σε μερίδες.
Έπειτα τον πλένουμε και τον καθαρίζουμε από τυχόν υπολείμματα φτερών.

Προετοιμασία
Θα πρέπει ο κόκορας να μαριναριστεί για 24 τουλάχιστον ώρες. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας του κόκορα να μαλακώσει ακόμη περισσότερο!Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τους κόκκους πιπεριού, τις δάφνες και το φρέσκο θυμάρι. Καλύπτουμε με το κόκκινο κρασί, από το οποίο κρατάμε 1 φλυτζάνι για το μαγείρεμα. Αφήνουμε τον κόκορα σκεπασμένο, στη μαρινάδα μέσα στο ψυγείο.

Για το Μαγείρεμα

Αφαιρούμε τον κόκορα από την μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί, ώστε να τον στεγνώσουμε και να μην έχει καθόλου υγρασία. Αφαιρούμε τη δάφνη, το θυμάρι και τα πιπέρια, σουρώνουμε την μαρινάδα και κρατάμε τα λαχανικά στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο να κάψουν. Σωτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσοκαφέ χρώμα. Έπειτα μεταφέρουμε τα κομμάτια του κόκορα σε πλατιά κατσαρόλα, με χοντρό πάτο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το μπράντυ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα λαχανικά της μαρινάδας, τα οποία έχουμε σωτάρει για 2 λεπτά στο τηγάνι που σωτάραμε και τον κόκορα. Προθέτουμε  στην κατσαρόλα το σκόρδο σωταρισμένο, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την ζάχαρη, τον ζωμό, το θυμάρι και την μαρινάδα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, μεχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει περίπου το 1/4 από τα υγρά.

Κόβουμε την πανσέτα ή το μπέικον σε κύβους, σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια σε φέτες και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Βράζουμε περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό. Διαλύουμε το αλεύρι στο κρασί, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφήνουμε το φαγητό το φαγητό περίπου 15-20 λεπτά να κάτσει και σερβίρουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}